Все буде Україна!

Гідроенергетики відзначили професійне свято

Гідроенергетики відзначили професійне свято

22-12-2023
свято
Традиційно в Укргідроенерго у День енергетика підбили підсумки роботи за ще один надскладний рік та відзначили співробітників грамотами та подяками. Цьогоріч формат свята був особливим. Всі філії компанії в режимі онлайн змогли приєднатись до заходу. Це додало атмосфери єдності.

Святкове зібрання розпочали з вшанування гідроенергетиків, які загинули на фронті у боротьбі за свободу нашої країни. 

«У нас святковий день, але, на жаль, ми починаємо його з хвилини мовчання. Ми не повинні забувати воїнів, які боронять нас. Звичайно, ви всі також є воїнами світла, але та війна, яка на передовій, забирає найкращих, тому ми повинні завжди про них пам’ятати і підтримувати їхні родини», - наголосив під час звернення до колективу генеральний директор Укргідроенерго.

Також Ігор Сирота подякував усім за роботу:

«Я із задоволенням можу звернутися до тих досягнень, які ми разом з вами вибудовуємо. Кожен рік ми проводимо реконструкцію обладнання, але у поточному році маємо ще такі роботи як захист і відновлення. З року в рік, навіть під час війни, у нас з вами відбувається зростання. Всі зобов’язання, які ми беремо на себе, ми гідно виконуємо. Ми маємо зростання і по надходженням і по чистому прибутку.

Ворог завдав понад 55 ударів по нашим станціям, вивів з ладу більше 3,5 тис МВт. Нам довелося важко працювати, щоб ввести в експлуатацію 1500 Мвт потужностей. На кінець року зобов’язання щодо того, що буде в роботі 81 агрегат, ми виконали.

Ми будемо довго пам’ятати найбільшу втрату, яку компанія понесла – це втрата Каховської ГЕС. Втрата, яку нам доведеться відновлювати. На це підуть роки. Але ми візьмемо найкращі технічні рішення і обов’язково її відбудуємо. Ми обов’язково дамо життя цьому краю, регіону і нашим співробітникам.

Я дякую всім станціям за прихисток людей з Каховської ГЕС. Вони не тільки знайшли робочі місця, але й підтримку для себе та своїх родин. Війна згуртовує. Як би ворог не старався нас ослабити, ми все більше згуртовуємось і стаємо сильнішими, показуючи всьому світові свою міць.

Ми дуже швидко навчилися реагувати на позаштатні ситуації і приймати нестандартні рішення, які вимагає сьогодення. Ворог хоче зруйнувати нашу економіку, бо без енергетики немає економіки і немає життя. Хочу подякувати усім за ту роботу, яку ми робимо разом. Ми маємо людям, які споживають електроенергію, дати надію. Ми повинні рухатися вперед і робити свою роботу».

У свою чергу голова Наглядової ради Валентин Гвоздій  у вітальному слові зазначив:

«Я маю приємність вже декілька років поспіль вітати вас зі здобутками, визнавати їх, робити їх більш помітними. Сьогодні той день, коли нас з вами цінують, поважають і про це говорять. Перш за все, я хочу висловити наші співчуття родинам загиблих колег, яких ми втратили. Наглядова рада є частиною нашого великого дружнього колективу і ми відвідуємо станції, спілкуємося з людьми. Ми все це разом з вами проживаємо… Залізо можна відновити – людей не повернеш…

В той же час ми не забуваємо, що жити живим і Перемога не звалиться з неба, її треба здобути. Здобуваємо ми її разом, в щоденній праці. Цей рік буде рекордним по обсягу прибутку, і я дякую за внесок кожного.

Ми сьогодні даємо приклад злагодженої роботи.

Ми живемо в часи війни, але є таке прислів’я: «Думай гарно і буде гарно». Так давайте ми будемо позитивно мислити, робити все для того, щоб завтрашній день був більш ефективний і позитивний. І жодних сумнівів у тому, що мир настане і настане швидко. Після того, як ми відбудуємо Каховську ГЕС, я впевнений, що побудуємо Канівську ГАЕС, будемо продовжувати приділяти увагу нашим людям.

Наша компанія показала як ми швидко адаптуємося, щоб з впевненістю дивитися в завтрашній день».

З нагоди відзначення професійного свята за високий професіоналізм, значний особистий внесок у виконання завдань із розвитку Укргідроенерго та забезпечення стійкості енергетичної системи співробітників компанії та станцій було нагороджено памʼятними відзнаками.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: