Все буде Україна!

Ігор Сирота: «Берегоукріплення та раціональне використання ресурсів Кременчуцького водосховища — спільне завдання усіх зацікавлених сторін»

Ігор Сирота: «Берегоукріплення та раціональне використання ресурсів Кременчуцького водосховища — спільне завдання усіх зацікавлених сторін»

16-06-2022
15 червня генеральний директор Укргідроенерго побував з робочим візитом на Кременчуцькій ГЕС. Під час відвідин очільник компанії проінспектував роботу станції, ознайомився з ходом реконструкції обладнання, а також обговорив хід виконання підприємством Інвестиційної програми.

У ході візиту проведено розширену нараду, під час якої розглянуто низку питань щодо раціонального використання водних ресурсів Кременчуцького водосховища. До участі в ній залучено представників територіальних громад, фахівців регіональних управлінь водних ресурсів, керівників профільних підприємств Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

Розпочинаючи нараду, Ігор Сирота зосередив увагу учасників на організаційно-технічних заходах, які дадуть можливість компанії повернутися до експлуатації Кременчуцького водосховища на рівнях, встановлених проєктними рішеннями, а саме: нижня позначка 77,0 м (БС) верхня — до 82,4 м (БС).

«Берегоукріплення по всім водосховищам дніпровського каскаду, зокрема й Кременчуцького, повинні виконуватись з урахуванням певної позначки. Руйнування берегів відбувається не через недотримання проєктних позначок, а через відсутність берегоукріплення. Наша мета — не допустити руйнування берегів, тож маємо розібратись, вислухати кожного та провести необхідний аналіз. Це — спільне завдання усіх водокористувачів і Укргідроенерго готове брати активну участь у цій комплексній роботі», - наголосив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Серед іншого на засіданні йшлося про вплив водосховища на стан захисних гідроспоруд, про необхідність спрацювання водойми в осінньо-зимовий період, низьку водність річок, а також технічно застарілий стан насосних станцій.

«Для виявлення причин, які викликають руйнацію берегів та підтоплення територій, треба знати проблематику станів технічного обладнання водних підприємств регіону. І це - лише одна з багатьох причин розмиву берегової лінії. Справне функціонування водозаборів здатне розв'язати низку питань», - зазначив директор Кременчуцької ГЕС Сергій Яременко.

Після конструктивного обговорення питань порядку денного прийнято рішення в найкоротші терміни обстежити технічний стан підводних частин водозаборів, а також визначити мінімальну кількість об'єктів берегозахисних споруд, які першочергово потребують проведення заходів з укріплення берегів.

«Добре, що зібрались, добре, що почули один одного. І буде тричі добре, коли всі наші напрацювання спільно реалізуються. Укргідроенерго працює і ми готові реалізовувати заходи зі збереження та благоустрою територій в зоні своєї присутності», - підсумував Ігор Сирота.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС


 

Фотогалерея

Поділитися: