Все буде Україна!

Ігор Сирота: Корпоративна соціальна відповідальність – невід’ємна частина стратегії розвитку Укргідроенерго

Ігор Сирота: Корпоративна соціальна відповідальність – невід’ємна частина стратегії розвитку Укргідроенерго

08-10-2021
5-6 жовтня в апараті управління Укргідроенерго відбувся семінар «Практика впровадження Стратегії корпоративної соціальної відповідальності з фокусом на регіональну політику», під час якого для фахівців компанії відповідного напрямку презентовано теоретичні та практичні аспекти реалізації КСВ-проєктів й програм.

Корпоративна соціальна відповідальність Укргідроенерго — це етичне ведення бізнесу з урахуванням інтересів суспільства, участь у соціальних і економічних процесах суспільства та України в цілому. З кожним роком очікування сучасного ділового співтовариства від організацій масштабу Укргідроенерго як в Україні, так і за кордоном, безперервно ростуть. Стейкхолдери вимагають від лідерів у сфері сталого розвитку мати більш системний підхід, глибоку інтеграцію проєктів сталого розвитку, корпоративної соціальної відповідальності, екологічного та соціального управління в систему корпоративного управління, проєктної діяльності та звітності.

Відповідальність перед оточенням для бізнесу – передусім турбота про те, які саме наслідки матиме його діяльність. Для цього компанії аналізують свої бізнес-процеси та адаптують їх під культурні та соціальні проблеми таким чином, щоб сприяти їх вирішенню. Для того, щоб система сталого розвитку Укргідроенерго, зокрема у частині регіональної політики, ефективно відповідала сучасним викликам, задовольняла вимоги широкого кола зацікавлених сторін, а також перебувала на рівні лідерів в сфері сталого розвитку не лише в Україні, а й за кордоном, назріла необхідність впровадження змін в систему управління сталим розвитком компанії.

«Сучасні глобальні тенденції вимагають від бізнесу опікуватись не лише економічними питаннями. Сьогодення висуває нові, складніші вимоги до підприємств. Ставлення до компанії визначається не лише продуктом, який вона виробляє, а, здебільшого, її поведінкою на ринку, а також ключовими цінностями й принципами. Ці принципи і цінності закладаються в основу корпоративної культури, яка визначає бізнес-процеси в організації, її взаємодію із зовнішнім середовищем. Це – надзвичайно важливе питання, якому в Укргідроенерго надається пріоритетне значення. Ми реагуємо на зміни в тенденціях КСВ, екологічного та соціального управління та адаптуємося до них», - зазначив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Під час семінару учасники ознайомилися з сучасним порядком денним у сфері сталого розвитку та екологічного, соціального й корпоративного управління, а також метриками й показниками досягнення цілей у сфері сталого розвитку. Окрім того, отримали розуміння ключових підходів до планування, реалізації та оцінки ефективності відповідних проєктів з урахуванням проблем регіонів присутності.

«Корпоративна соціальна відповідальність має на меті сприяти гармонійному розвитку компанії та суспільства, з яким вона пов’язана. Це передбачає діалог та взаємодію із зацікавленими сторонами та громадами для вирішення їхніх нагальних проблем. Будучи соціально відповідальною, Укргідроенерго дбає про дотримання етичних норм ведення бізнесу. Ми вважаємо, що відносини, засновані на прозорості та довірі, є фундаментом для успішного завтрашнього дня. Ми віримо, що саме такий принцип допоможе нам активно підтримувати цілі ООН щодо сталого розвитку, зокрема в питаннях доступної та чистої енергії, чистої води, питань, які стосуються захисту довкілля та гендеру», - зауважив начальник служби з питань комплаєнсу Укргідроенерго Олександр Формагей.

 «Корпоративна соціальна відповідальність – це, передусім, усвідомлення необхідності сталого розвитку суспільства. Семінар – чудовий майданчик для отримання нових знань та навичок щодо реалізації регіональних проєктів у сфері сталого розвитку з врахуванням місцевих потреб. Актуальність семінару обумовлена як світовими тенденціями в сфері КСВ, так і вітчизняною специфікою», - зазначила заступниця начальника відділу взаємодії з органами влади та громадами Ольга Чайка.

«На семінарі ми вчилися планувати та реалізовувати КСВ-проєкти в контексті регіональних особливостей. Даний захід – прекрасна можливість отримати нові знання та розуміння тенденцій розвитку системи КСВ з фокусом на розбудову регіональної політики та згідно з вимогами міжнародних стандартів», - зауважила фахівчиня по зв’язках з громадськістю та пресою філії «Каховська ГЕС» Олена Бегунова.

Нагадаємо, Стратегія корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго має на меті покращення соціальної екосистеми у місцях присутності компанії та спрямована на добровільну інтеграцію соціальних й екологічних аспектів у виробничо-економічну діяльність підприємства.

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго, ГЕС

Укргідроенерго

 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго – найуспішніший приклад корпоратизації в державному енергетичному секторі України, - Валентин Гвоздій

Наталія Микольська: розширення можливостей жінок та забезпечення гендерної рівності - пріоритет Наглядової ради Укргідроенерго

Укргідроенерго продовжує роботу щодо впровадження кращих світових практик корпоративного управління

 

Поділитися: