Все буде Україна!

Індія робить ставку на гідроакумулюючу енергетику

Індія робить ставку на гідроакумулюючу енергетику

21-07-2023
Уряд індійського штату Андхра-Прадеш схвалив пропозицію компанії JSW Neo Energy щодо будівництва гідроакумулюючої електростанції потужністю 1500 МВт у Бакканнаварі Паллі. Це один з восьми проєктів, схвалених Прем’єром штату Яганом Моханом Редді на засіданні Державної ради сприяння інвестиціям.

Як повідомляє BW, проєкт гідроакумулюючої електростанції групи JSW вироблятиме 3 314,93 млн. одиниць електроенергії на рік і забезпечить роботою 1 500 осіб. Початок робіт заплановано на грудень 2024 року. 

Проєкт гідроакумулюючої електростанції закріплено в меморандумі про взаєморозуміння, підписаному групою JSW під час Глобального саміту інвесторів 2023 - Advantage Andhra Pradesh у Вісахапатнамі в березні цього року.  

«Проєкт задовольнить енергетичні потреби району та вирішить питання зберігання відновлюваної енергії, виробленої в штаті», - зазначив керуючий директор Корпорації розвитку нових та відновлюваних джерел енергії Андхра-Прадеш С. Рамана Редді.

Говорячи про переваги гідроакумулюючих електростанцій над тепловими, Редді зазначив, що «серед моделей зберігання енергії гідроакумулюючі електростанції добре зарекомендували себе і в усьому світі використовуються у 95% випадків». Редді також додав, що на відміну від теплових електростанцій, ці сховища дуже мобільні. 

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: BW

Поділитися: