Все буде Україна!

Індія та ОАЕ домовилися про спільну розробку «зеленого» водню

Індія та ОАЕ домовилися про спільну розробку «зеленого» водню

18-01-2023
Уряди обох країн підписали відповідну угоду про співпрацю в у сфері енергетики та розвитку відновлювальних джерел енергії.

Згідно з програмою індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді «Одне сонце, один світ, одна мережа», Індія та ОАЕ домовилися про виробництво зеленого водню та прокладання підводного кабелю, що з’єднає обидві країни.

Як повідомляє H2 Energy News, Угоду підписали Сухейл Аль Мазруї, міністр енергетики та інфраструктури ОАЕ і Радж Кумар Сінгх, міністр енергетики та відновлюваних джерел енергії Індії.

«Два міністри також підписали меморандум про взаємопорозуміння у сфері розвитку та інвестицій у зелений водень. Відповідно до місії, оголошеної прем’єр-міністром  Індії, міністри обговорили розробку техніко-економічного обґрунтування прокладання підводного кабелю між Індією та Об’єднаними Арабськими Еміратами. І Індія, і ОАЕ взяли на себе ініціативу щодо розвитку недорогих відновлюваних джерел енергії. Дві країни рухаються до міцних зв’язків у сферах електроенергетики та відновлюваних джерел енергії, хоча історично двосторонні енергетичні відносини були зосереджені на нафтогазовому секторі», - йдеться у повідомленні індійського МЗС.

Зазначається, що Індія продовжуватиме консолідувати міжнародні зусилля з просування та сприяння своєчасному глобальному енергетичному переходу, який  орієнтований на громадян. Країна взяла на себе зобов’язання досягти нульових викидів до 2070 року та рухається до прогресу в досягненні інших цілей, викладених у Паризькій кліматичній угоді. У листопаді 2021 року Індія, яка раніше зобов’язувалася виробляти близько 40% загальної електроенергії з невикопних джерел до 2030 року, досягла цієї мети на дев’ять років раніше, ніж очікувалося.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Mit News

Поділитися: