Все буде Україна!

IRENA: гідроенергетика може задовольнити стрімкий попит Нігерії на енергію

IRENA: гідроенергетика може задовольнити стрімкий попит Нігерії на енергію

07-02-2023
Відповідно до останнього звіту Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (IRENA), гідроенергетична потужність в Нігерії може зрости до 15,5 ГВт до 2050 року, що задовольнить зростаючі енергетичні потреби країни.

Як повідомляє World Energy, Республіка Нігерія є найбільш густонаселеною країною з найбільшою економікою на африканському континенті. Населення тут стрімко зростає, що призвело також до швидкого зростання попиту на електроенергію. Це стане ключовим фактором для подальшого економічного розвитку і відкриє суттєву можливість для розробки відновлюваних джерел енергії в країні та розблокування низьковуглецевого зростання.

У звіті IRENA «Дорожня карта відновлюваної енергії: Нігерія», розробленому у співпраці з Енергетичною комісією Нігерії, аналізується потенціал розгортання відновлюваної енергетики до 2050 року з додатковим акцентом на 2030 рік для сприяння розробці короткострокової політики.

Дослідження охоплює всі ключові сектори енергетичної системи Нігерії, щоб створити додатковий контекст для обговорення політики реалізації амбіцій з точки зору збільшення частки відновлюваної енергії.

Нігерія наділена багатими ресурсами відновлюваної енергії, зокрема сонця, вітру, гідроенергетики та біомаси, які можна використати для розширення її енергопостачання та досягнення загального доступу до енергії, енергетичної безпеки та зменшення викидів парникових газів для пом’якшення наслідків зміни клімату.

Що ж стосується конкретно гідроенергетики, то в 2015 році Нігерія мала близько 1,9 ГВт встановленої потужності великих ГЕС і близько 60 МВт малих ГЕС. Згідно зі звітом, країна має потенціал близько 24 ГВт великих ГЕС і близько 3,5 ГВт малої гідроенергетики, який ще належить використати.

Гідроенергетика буде ключовою для балансування централізованої енергетичної системи, пропонуючи гнучкість для пом’якшення мінливості сонячної енергії.

Сценарій трансформації енергії передбачає, що гідроенергетика досягне потужності 13 ГВт у 2030 році та 15,5 ГВт у 2050 році порівняно із запланованим енергетичним сценарієм у 5,9 ГВт у 2030 році та 13 ГВт у 2050 році.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: AEP

Поділитися: