Все буде Україна!

IRENA: кількість робочих місць у світовій гідроенергетиці торік зросла на 2,3%

IRENA: кількість робочих місць у світовій гідроенергетиці торік зросла на 2,3%

02-10-2023
Кількість робочих місць у гідроенергетиці зросла на 2,3% у 2022 році, сягнувши 2,49 млн осіб. Про це йдеться у Щорічному огляді відновлюваної енергетики та робочих місць за 2023 рік, опублікованому Міжнародним агентством з відновлюваної енергетики (IRENA).

«Гідроенергетика залишається на передовій відновлюваної енергетики, маючи глобальну потужність, що перевищує 1 255 ГВт станом на 2022 рік. Ця цифра становить вражаючі 37% від загальної світової потужності відновлюваної енергетики. Загальна встановлена потужність гідроелектростанцій перевищує потужність вітрових і сонячних фотоелектричних станцій. Китай, Бразилія, Канада та США є одними з ключових гравців у цьому секторі», - йдеться у звіті.

Для оцінки кількості робочих місць у гідроенергетиці IRENA використовує підхід на основі коефіцієнта зайнятості у поєднанні з даними на національному рівні для окремих країн. Враховуючи зміни в даних з часу попереднього видання Щорічного огляду, в останньому звіті підраховано, що у 2022 році в секторі було безпосередньо задіяно близько 2,49 млн осіб, що на 2,3% більше, ніж у попередньому році. Відповідно до попередніх висновків, дві третини робочих місць припадає на сферу експлуатації та обслуговування, 30% робочих місць пов'язані з будівельно-монтажною діяльністю, а близько 6% - з виробництвом компонентів. Решта припадає на послуги з експлуатації та обслуговування, які становлять найменшу частку робочої сили.

Global hydropower jobs increased 2.3% in 2022, per IRENA report

Китай продовжує домінувати у сфері зайнятості в гідроенергетиці з часткою 35% від загального світового показника. Індія має майже 19%, за нею йдуть Бразилія, В'єтнам і Пакистан, які входять до першої п'ятірки.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Azo Cleantech

Поділитися: