Все буде Україна!

Каховська ГЕС – найкраще підприємство регіону за станом цивільного захисту!

Каховська ГЕС – найкраще підприємство регіону за станом цивільного захисту!

22-02-2022
Таку високу оцінку підприємство отримало не просто так. Торік на станції проведено значну роботу, яка гарантує спроможність ефективно діяти в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, можливих терористичних проявів та під час особливого періоду.

У 2021 році на Каховській ГЕС виконувалися роботи з якісного технічного обслуговування автоматизованої системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення працівників. Окрім того, значну увагу приділено роботі з визначення і оцінки ризиків виникнення надзвичайних ситуацій та розробці відповідних заходів щодо неперевищення прийнятних рівнів таких ризиків. Також здійснено заходи щодо підтримання в готовності до застосування технічних засобів систем оповіщення органів управління цивільного захисту та персоналу підприємства.

З метою підвищення професійної майстерності персоналу станції в 2021 році за участю аварійних бригад на Каховській ГЕС проведено чотири об’єктових протиаварійних тренування та одне спеціальне об’єктове тренування.

«У наказі керівника Новокаховської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області зазначається, що Каховська ГЕС отримала першість серед підприємств регіону за станом цивільного захисту. За це визнання ми боролися.   Обізнаність, підготовка та оновлення знань дуже важливі і відіграють значну роль при реагуванні на надзвичайні ситуації. Саме тому ми слідкуємо і вчасно підвищуємо кваліфікацію керівного складу та осіб, які очолюють формування цивільного захисту. Торік вони мали можливість пройти навчання на курсах цивільного захисту ІІІ категорії міста Нова Каховка і в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області», - розповів фахівець із цивільного захисту Каховської ГЕС Анатолій Савчук.

Варто зазначити, що наразі гідроенергетичні об’єкти, які входять до структури Укргідроенерго, працюють в звичайному режимі. Реагуючи на умови, пов’язані із погіршенням суспільно-політичної ситуації в державі, відомча воєнізована охорона компанії переведена на посилений варіант несення служби. На сьогодні ГЕС та ГАЕС компанії надійно захищені, а гідроенергетики готові протидіяти будь-яким можливим зовнішнім загрозам.

Нагадаємо, військовослужбовці Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка спільно з працівниками Нацполіції взяли під посилену охорону Київську ГЕС. Під охороною Нацгвардії перебуває й найпотужніша ГЕС Дніпровського каскаду - ДніпроГЕС. Службові катери поліції Херсонської області цілодобово патрулюють місцевість в районі Каховської ГЕС та Антонівського моста.

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також:

Каховська ГЕС - без модернізації не існує прогресу

Олег Пащенко: «Ефективна робота станції – заслуга високофахового колективу»

Каховська ГЕС: у 2021 році гідроенергетики згенерували понад 1 млрд кВт·год електроенергії

 

Поділитися: