Все буде Україна!

Канівська ГЕС готова до водопілля 2018

Канівська ГЕС готова до водопілля 2018

04-04-2018
Дирекція філії «Канівська ГЕС» повідомила, що згідно з наказом «Про підготовку гідроелектростанцій ПрАТ «Укргідроенерго», станція готова до пропуску весняної повені у 2018 році.

«На основі наказу виконані необхідні заходи, що стосуються обладнання, гідротехнічних споруд, виробничих та службових приміщень, транспортних засобів та зв’язку Канівської ГЕС», ─  інформує керівництво філії.

Представники станції розповіли про комплекс заходів із підготовки Канівської ГЕС до весняного водопілля і зазначили, що обладнання, яке задіяне у процесі вироблення електроенергії, підготовлене до експлуатації в період проходження весняної повені 2018 року. Також перевірено підйомні механізми, затвори і сміттєзатримуючі решітки. Оглянуто гідротехнічні споруди по напірному фронту, обстежено дамби і дренажні канали, виконана чистка дренажів ГЕС.

Була проведена ревізія підшипників електродвигунів і компресорів охолодження генераторів, виконано технічний огляд системи охолодження блочних трансформаторів. Також було перевірено рівні масла у маслонаповненому обладнанні та протестовано протипожежний стан масло- та кабельних господарств.

На сьогодні, відповідно до затвердженого графіку в ПрАТ «Укргідроенерго», вчасно виконуються усі капітальні та поточні ремонти основного та допоміжного обладнання, проводяться протиаварійні та протипожежні тренування.

«Нами погоджено плани дій з обласними повеневими комісіями, військовими частинами та службами річкового флоту. Надійний зв’язок з цими організаціями забезпечено», ─ запевняє директор філії «Канівська ГЕС» Василь Гринь.

Наразі створено аварійно-ремонтні бригади, визначено графік чергування інженерно-технічного персоналу на станціях. Також особливу увагу оперативний персонал приділяє дотриманню режимів роботи ГЕС і водосховищ, які встановлює Міжвідомча комісія. На період проходження повені забезпечено систематичну перевірку рівнів нижнього та верхнього б’єфів не рідше одного разу на тиждень.

Напередодні з оперативним персоналом були проведені протиаварійні тренування з урахуванням можливих ситуацій і технічних несправностей, що можуть виникати у період пропуску льодоходу та проходження весняної повені.

Варто зазначити, що до 16 березня 2018 року цехи та спеціальні служби виконали всі вимоги з підготовки до періоду водопілля, а комісія філії разом із представником Державної інспекції з експлуатації електричних станцій та мереж склали акт оцінки готовності Канівської ГЕС до пропуску весняної повені.  

Про готовність інших філій ПрАТ «Укргідроенерго» щодо водопілля 2018 шукайте у стрічці новин сайту. 

Поділитися: