Все буде Україна!

Колектив Укргідроенерго підтримує ініціативи сучасних екорухів

Колектив Укргідроенерго підтримує ініціативи сучасних екорухів

17-07-2020
Сьогодні по всьому світу одним із ключових питань, яке стає все більш популярним є охорона довкілля.

Екологічний стиль життя, розвиток спільнот та рухів екоактивістів, популяризація ведення бізнесу в стилі еко-friendly – все це сьогодні є суспільно значущою філософією, яка сприяє розвитку екосвідомості та соціально відповідального ставлення людей до довкілля.

Укргідроенерго соціально відповідальна компанія, екологічна політика якої базується на тому, кожен об’єкт промисловості має стати частиною дуже складного комплексу гармонійної взаємодії між людиною та природою. Сьогодні компаніє працює над досягненням Цілей сталого розвитку ООН в глобальному масштабі, однією з яких є захист і відновлення екосистем суші та їх раціональне використання, боротьба з опустелюванням, припинення і повернення назад процесу деградації земель та зупинка процесу втрати біорізноманіття, а також раціональне лісокористування.

Саме раціональне лісокористування і збереження лісів є актуальними питанням в Україні, зокрема і що стосується нагальної теми сьогодення – паводків у Карпатах. Водоохоронну роль лісів важко заперечити, адже за дослідженнями українських науковців, повноцінний ліс утримує в рази більше води, ніж молоді монокультури. При цьому, дослідники зазначають, що вирубка лісів — важлива, але далеко не основна причина паводків (ред. - для мінімізації наслідків високої води Укргідроенерго разом з Держводагентством докладають максимум зусиль).

Сьогодні колектив Укргідроенерго підтримує екологічні ініціативи сучасних екорухів та всебічно долучається до різних соціально значущих заходів. Серед таких і підтримка кампанії «Карпати. Місце Сили», спрямованої на збереження лісів та відтворення місць вирубок автентичною лісовою флорою. Ініціатива започаткована громадською діячкою та екоактивістом Русланою Лижичко. З деталями акції можна ознайомитись на сторінці Руслани:

Поділитися: