Все буде Україна!

Корпоративне управління сприяє розвитку Укргідроенерго

Корпоративне управління сприяє розвитку Укргідроенерго

07-10-2022
Впровадження реформи корпоративного управління в Україні дало потужний поштовх розвитку Укргідроенерго. Це стало результатом стратегічного підходу до майбутнього компанії Акціонером (державою), Наглядовою радою та Виконавчим органом.

Про це заявив Валентин Гвоздій, голова Наглядової ради Укргідроенерго під час Міжнародного форуму сталого розвитку на панелі «Яким має бути корпоративне управління для подолання глобальних загроз?»

«Для нас надзвичайно важливо, щоб народ України, який є власником компанії, отримував вигоду від нашої роботи у всіх сенсах, і друге завдання - держава отримувала дохід.  Цифри говорять самі за себе. І з 2019 року, коли було впроваджено корпоративне управління, Укргідроенерго продовжує демонструвати позитивні результати. Нині цього ми досягаємо завдяки злагодженій роботі Акціонера, Наглядової ради та Виконавчого органу. Сьогодні держава продовжує стимулювати впровадження нових  інструментів управління»,- відмітив Валентин Гвоздій.

Нині компанія активно працює над реалізацією проєкту виробництва «зеленого» водню. «Для Укргідроенерго сталий розвиток - постійний процес. Ми сьогодні є драйверами в нових «зелених» проєктах для підтримки енергетичної системи України. Так, для будівництва системи накопичення енергії загальною потужністю 212 МВт, сонячних електростанцій потужністю 63,9 МВт та початку виробництва «зеленого» водню ми залучаємо міжнародних інвесторів. А реалізація таких проєктів неможлива без впровадження стандартів ESG. Наглядова рада сьогодні відіграє в цьому важливу роль, здійснюючи стратегічне керівництво компанією», - каже голова Наглядової ради.

Крім того, Валентин Гвоздій підкреслює, що у сталому розвитку компанії дуже важливу роль відіграє  управління ризиками. В 2021 році у Наглядовій раді Укргідроенерго був створений такий комітет. Спільними зусиллями з відповідними структурними підрозділами компанії, були спрогнозовані ймовірні ризики з урахуванням повномасштабного вторгнення рф, і компанія була готова до різноманітних сценаріїв розвитку подій. Що є ще одним гарним прикладом ефективної та результативної командної роботи Акціонера, Наглядової ради та Виконавчого органу.

 

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Поділитися: