Все буде Україна!

Костянтина Вощинського нагороджено грамотою ПАТ "Укргідроенерго"

Костянтина Вощинського нагороджено грамотою ПАТ "Укргідроенерго"

16-10-2015
З нагоди 60-річчя станції

Сьогодні в Каховці відбулося нагородження працівників та ветеранів Каховської ГЕС з нагоди святкування 60-річчя з дня пуску першого гідроагрегату.

Зокрема, нагороду (грамоту) від імені ПАТ "Ургідроенерго" отримав Вощинський Костянтин Валентинович, який розпочав свій трудовий шлях на Каховській ГЕС як черговий інженер. Ця людина брала участь в пуску першого агрегату та вводила в експлуатацію усі шість агрегатів.

В машинному залі Каховської ГЕС на панелі 2 агрегату його ім’я – Костянтин, як пам'ять про пуск першого агрегату.

У 1959 році Костянтина Вощинського перевели на новобудову – Кременчуцьку ГЕС. Через три роки Вощинський став керівником групи і начальником електролабораторії цієї станції. З 1969 – старший інженер групи НІС інституту "Гідропроект", а тоді черговий інженер Київської ГАЕС, старший інженер, начальник виробничо-технічного відділу Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС, заступник головного інженера Каскаду Середньодніпровських ГЕС (Київські ГЕС і ГАЕС, Канівська ГЕС). 

З 1995 по 2002 рік Вощинський обіймав посаду начальника виробничо-технічного відділу, заступника голови правління Державної гідроенергогенеруючої компанії «Дніпрогідроенерго», до складу якої входять усі гідроелектростанції Дніпровського каскаду. З 2003 року і до нині він – радник, помічник генерального директора ПАТ "Укргідроенерго".

До всього Костянтин Валентинович – голова ради старших енергетиків, член науково-технічної ради ПАТ «Укргідроенерго», заступник шеф-редактора виробничо-прикладного журналу "Гідроенергетика України". Заслужений  енергетик України, почесний енергетик України, заслужений  енергетик СНД, заслужений енергетик РАО "ЄЕС", почесний працівник ВАТ "Укргідроенерго".

28 вересня 2015 року Костянтин Валентинович відсвяткував свій 84 рік з дня народженя. 

Повнокровне, цікаве і змістовне життя в цієї людини можливо й тому, що він ніколи не жаліється ні на брак часу, ні на примхи здоров’я. Таким його виховав суворий час, а сил додає серце, сповнене любов’ю.

Колектив компанії ПАТ "Укргідроенерго" та всі гідроенергетики приєднується до привітань та бажає міцного здоров'я, щастя, добробуту, довгих років життя та дякує за віддану працю на благо енергетики. Зі святом, Костянтине Валентиновичу! 

 

Поділитися: