Все буде Україна!

Країни G7 домовилися прискорити відмову від викопного палива

Країни G7 домовилися прискорити відмову від викопного палива

17-04-2023
Лідери країн "Групи семи" з розвиненою економікою домовилися про прискорення відмови від викопного палива і розвитку відновлюваної енергетики, але не змогли домовитися про графік припинення використання вугілля.

Як повідомляє The National News,  G7 «прискорить поступову відмову від викопного палива, щоб досягти нульового рівня викидів в енергетичних системах до 2050 року».

Урядовці зібралися в Саппоро, що на півночі Японії, щоб обговорити питання зміни клімату, енергетики та екологічної політики на дводенній зустрічі.

Війна росії в Україні порушила роботу світових енергетичних ринків і посилила заклики до швидшого переходу на чисту енергію.

За даними Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики, минулого року до глобальної енергосистеми було додано рекордних 295 ГВт потужностей з ВДЕ, що майже на 10 відсотків більше, ніж позаминулого року.

У своєму комюніке учасники пообіцяли спільно збільшити потужність офшорних вітрових електростанцій на 150 ГВт до 2030 року, а потужність сонячних електростанцій - до більш ніж 1 ТВт.

Щодо вугілля, країни G7 домовилися про пріоритетність «конкретних і своєчасних кроків» щодо прискорення поетапної відмови від «безперервної вугільної генерації» в рамках зобов'язання, взятого минулого року.

Пресслужба УГЕ

Фото: СВС

Поділитися: