Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС – триває підготовка до роботи в осінньо-зимовий період

Кременчуцька ГЕС – триває підготовка до роботи в осінньо-зимовий період

13-07-2023
Наша країна переживає досить складні часи. Але зараз, як ніколи, українці об'єднались і вдвічі більше сил і енергії віддають на розвиток економіки, виробництва, соціальної інфраструктури. Особлива увага приділяється енергетичним об'єктам критичної інфраструктури, їх відновленню та підготовці до роботи в осінньо-зимовий період. Минулий ОЗП був нелегким, держава-терорист цілеспрямовано здійснювала масовані атаки саме на ці об'єкти. На жаль, гідроелектростанції Укргідроенерго також відчули на собі «братську руку» росіян.

На Кременчуцькій ГЕС триває активна робота щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. Гідроенергетики працюють над відновленням пошкодженого обладнання, паралельно виконуючи роботи з проведення капітальних і поточних ремонтів гідротехнічного обладнання. 

«На даний час для нас в пріоритеті є підготовка станції до зими та відновлення генерації після ракетних ударів. Свої зусилля ми спрямовуємо на виконання завдань, пов'язаних з безпечною експлуатацією обладнання та захистом гідроспоруд, - розповідає головний інженер філії Анатолій Лоєнко. – Ми продовжуємо проведення капітальних та поточних ремонтів гідроагрегатів для їх подальшої ефективної і безперебійної експлуатації»

Наразі на станції виконуються планові ремонтні роботи гідроагрегатів, на початку липня виведено один гідроагрегат в капітальний ремонт. Також виконуються роботи з реконструкції гідроагрегатів. В активній фазі заміни основних та резервних електричних захистів та автоматики вимикачів. За допомогою фахівців підрядних організацій гідроенергетики відновлюють портали комірок ВРП та завершують монтаж електричних захистів 330/150 кВ . 

«Експерти прогнозують енергосистемі непростий осінньо-зимовий період. Ми готові до нових викликів часу, тому і готуємо максимум обладнання до експлуатації холодної пори року», - резюмував директор Кременчуцької ГЕС Сергій Яременко.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

 

Поділитися: