Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи водосховищ на ІІ половину березня

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи водосховищ на ІІ половину березня

19-03-2019
Під час заходу представники Укргiдрометцентру розповіли про гiдрологiчну обстановку в басейнi Днiстра та Дніпра, озвучили прогноз на II половину березня 2019 року. Після чого учасниками комісії було узгоджено режими роботи водосховищ на відповідний період.

За iнформацiєю Мiжрегiонального офiсу захисних масивів стан днiпровських водосховищ задовiльний, його наповнення складає 86% від проектного.

З метою своєчасного наповнення та пiдтримання безпечного стану днiпровських водосховищ, Мiжвiдомча комiсiя встановила такі режими  роботи дніпровських водосховищ на ІІ половину березня:

Київське водосховище – ГЕС працює у режимi поступового наповнення. Добове регулювання потужностi Київської ГЕС обмежується коливанням рівня води бiля Києва не бiльше, нiж 0,8 метра;
Канівське водосховище – ГЕС працює на притокових витратах; 
Кременчуцьке водосховище – ГЕС працює у режимi наповнення;
Кам’янське водосховище – ГЕС працює на притокових витратах iз забезпеченням постiйних попускiв у нижнiй б'єф;
Днiпровське водосховище – ГЕС працює на притокових витратах;
Каховське водосховище – ГЕС працює на притокових витратах.

У разi зміни обсягiв стоку Днiпра, нижче або вище від прогнозованого, чи погiршення якостi води у каскадi водосховищ, оперативна робоча група розглядатиме вiдповiдне коригування режимiв на позачерговому засіданні.

Дністровське водосховище працює у режимі поступового наповнення iз piвномірним попуском у нижнiй б'єф, для забезпечення водокористувачiв на нижче розташованiй дiлянцi Днiстра та комфортного еколого-репродукцiйного попуску у його пониззя в квітні-травнi.

За уточненим прогнозом Укргiдрометцентру, воднiсть Днiпра бiля Києва у II половинi березня 2019 року очікується в середньому 1410 м3, або 97% вiд норми (норма встановлена для березня – 1455 м3), а воднiсть Днiстра у вхiдному ствоpi Днiстровського водосховища у березнi очiкується в межах 180-230 м3, або 50% вiд норми.

Варто зазначити, що кожного року Укргідроенерго здійснює планову підготовку до весняного водопілля: перевіряються підйомні механізми, затвори і сміттєзатримуючі решітки, здійснюється огляд гідротехнічних споруд по напірному фронту, обстежуються дамби і дренажні канали.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: