Все буде Україна!

Турбоатом та Електроважмаш підписали контракт з Укргідроенерго на 1,27 млрд грн (відео)

Турбоатом та Електроважмаш підписали контракт з Укргідроенерго на 1,27 млрд грн (відео)

19-03-2019
Харків з робочим візитом відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Очільник Уряду взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку та побував на заводі Турбоатом, де відбулося урочисте підписання контракту між харківськими підприємствами Турбоатом й Електроважмаш та компанією Укргідроенерго.

Угода на суму в більш ніж мільярд гривень передбачає реконструкцію  турбін й генераторів  гідроагрегатів Кременчуцької ГЕС.  За словами Прем’єр-міністра, українська енергетика потребує модернізації , а залучення у цей процес вітчизняних фахівців дозволить власними зусиллями досягти енергонезалежності.

На Кременчуцькій ГЕС встановлено 12 гідроагрегатів, 5 з яких вже  модернізовано в рамках проекту «Реабілітація гідроелектростанцій».  Реконструкція четвертого та п’ятого агрегатів ГЕС за кошти  Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Європейського інвестиційного банку, дозволить  збільшити їхню потужність та  подовжити термін експлуатації. За словами генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, у найближчій перспективі на українську гідроенергетику очікують зміни та прихід у галузь нових інвестицій. Тож вітчизняним виробникам  доведеться докласти максимум зусиль, аби поборотися за вигідні замовлення в умовах жорсткої конкуренції. 

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: