Все буде Україна!

Мобільний шпиталь для ЗСУ

Мобільний шпиталь для ЗСУ

13-12-2022
Благодійний проект громадської організації «Інноваційний фонд» за підтримки Укргідроенерго передав командуванню Медичних сил Збройних сил України військовий мобільний шпиталь.

Медичний центр побудовано на базі 12-метрового автобусу з врахуванням потреб військової медицини та досвіду військових медиків країн НАТО. За ініціативи українця Ярослава Кашуби та німецького лікаря Віталія Багірова громада і бургомістр міста Рансбах – Баумбах (Німеччина) провели збір коштів та створили цей шпиталь для ЗСУ.

«Міністерство оборони активно співпрацює з волонтерськими організаціями. Перший мобільний шпиталь у світі, обладнаний необхідним, щоб стабілізувати наших поранених воїнів, які знаходяться близько до лінії фронту. З появою такого сучасного мобільного шпиталю у наших лікарів буде більше можливостей зберегти життя військовослужбовцям», — зазначив Державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

Мобільний шпиталь може одночасно надавати допомогу десятьом пораненим. Салон автобуса вміщує операційні та реанімаційні крісла, що обладнані моніторами життєдіяльності, апаратами УЗД та ШВЛ, коагулятором для зупинки кровотеч та обладнанням для стоматологічної допомоги. Автономне енергоживлення та обладнання для телемедицини дозволять проводити консультації з фахівцями в дистанційному режимі.

«Поранених потрібно стабілізувати якомога швидше після чого доставити до стаціонарного шпиталю, щоб запобігти ускладненням, попередженню важкості розвитку поранень та передусім опікової суперінфекції. Використання нашого шпиталю в польових умовах допоможе цьому», — сказав керівник проєктівгромадської організації «Інноваційний фонд» Ярослав Кашуба.

Варіанти мобільних медичних центрів можуть бути використані для  кризових ситуацій при стихійних лихах та для забезпечення медичної допомоги вдеокупованих областях, там де російська федерація знищила медичну інфраструктуру. Мобільні шпиталі є частиною народної ініціативи із забезпечення військових та цивільного населення, що постраждали від агресії росії. 

З початку широкомасштабного вторгненняросії в Україну, Укргідроенерго надає допомогу силам оброни України та громадам. Структурні підрозділи компанії розташовані в 7 регіонах країни. 

Пресслужба Укргідроенерго

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

 

Фотогалерея

Поділитися: