Все буде Україна!

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди

27-04-2021
На Дніпровській ГЕС під головуванням заступника генерального директора зі стратегії та інвестицій Володимира Руденка та головного інженера Укргідроенерго Вадима Рассовського відбулася робоча нарада, присвячена питанням реконструкції ГЕС-1 та ГЕС-2 і поточної експлуатації обладнання. Також було розглянуто питання проведення реконструкції мостового переходу через греблю ДніпроГЕС.

Участь у нараді взяли директор департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Олег Ососков, керівництво філії, представники генпроєктувальника та підрядних організацій АТ «Турбоатом», ДП «Завод «Електроважмаш», а також ПрАТ «Спецгідроенергомонтаж».

Під час наради розглянуто питання завершення реконструкції та введення в експлуатацію гідроагрегату № 3 Дніпровської ГЕС-1 та № 14 – ГЕС-2.

«Завершення реконструкції гідроагрегатів № 3 та 14 планується вже у цьому році. Результатом стане підвищення встановленої потужності ДніпроГЕС», – повідомив Володимир Руденко.

Нагадаємо, що австрійська компанія Andritz Hydro проводить комплексну реконструкцію трьох гідроагрегатів, а «Турбоатом» – двох ГА на ДніпроГЕС. Співробітництво відбувається в рамках реалізації проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій», що фінансується за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського Інвестиційного Банку.

Окрім того, під час зустрічі обговорили поточний стан мосту та питання реконструкції мостового переїзду через греблю ДніпроГЕС. Енергетики звернули увагу на необхідність розробки дорожної карти щодо проведення повної реконструкції мостового переїзду.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Заступник директора з реконструкції ДніпроГЕС Сергій Козлов: «Реконструкція трьох агрегатів Дніпровської ГЕС-1 дасть приріст потужності станції у 30 МВт»

Поділитися: