Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС завершено поточний ремонт гідроагрегату № 3

На Дністровській ГАЕС завершено поточний ремонт гідроагрегату № 3

17-06-2021
15 червня на Дністровській ГАЕС успішно завершено плановий поточний ремонт гідроагрегату № 3 і здійснено його пуск у генераторному режимі.

Так, на сьогодні, 17 червня, гідроагрегат відпрацював у цьому режимі 10 годин, і в насосному – 3 год, виробивши понад 3 240 тис. кВт·год.

«Згідно з відповідним графіком, з 26 травня спеціалістами машинного, електричного, гідротехнічного цехів та цеху технологічного автоматики, захистів та зв’язку спільно із фахівцями Новодністровської дільниці ТОВ «Вишгород СГЕМ» було здійснено низку запланованих робіт на механічно й енергетично навантажених вузлах, які необхідно контролювати. Зокрема виконано демонтажі, огляди, ревізії та усунення дефектів і, відповідно, монтаж та налагоджування обладнання і систем.  Крім того, було проведено дефектоскопію проточної частини водоводів, спіральної камери, відсмоктуючої труби, лікування бетонної поверхні проточної частини, перевірку щільності прилягання до бетону закладних частин, очистку й герметизацію проточної частини», - розповідає про хід ремонту головний інженер Дністровської ГАЕС Анатолій Жук.

За результатами проведеного планового поточного ремонту, що здійснюється раз на рік, зауважень стосовно обладнання та гідротехнічних споруд не виявлено. Тож, після завершення пуско-налагоджувальних робіт із заповненням відомостей основних параметрів технічного стану, гідроагрегат № 3 було введено в експлуатацію.

Нагадаємо, що 16 серпня 2016 року гідроагрегат № 3 під назвою «Надія» було введено у промислову експлуатацію.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

 

Фотогалерея

Поділитися: