Все буде Україна!

На Дністровську ГАЕС прибув надпотужний трансформатор!

На Дністровську ГАЕС прибув надпотужний трансформатор!

20-08-2019
19 серпня на Дністровську гідроакумулюючу станцію доставлено блочний силовий трансформатор Т-4.

Трансформатори використовуються для збільшення або зменшення напруги в енергосистемі. До прикладу в енергосистемі напруга сягає 750 000 В, а споживач використовує 220 В, відтак необхідна робота перетворювачів, котрі трансформують напругу мережі для пристроїв.

Такий же принцип  і на великих промислових підприємствах. Так, трансформатор для ГАЕС перетворює напругу гідрогенератора в 330 кВт енергосистеми України.

Трансформатор Т-4, який прибув на Дністровську ГАЕС унікальний, оскільки є чи не найпотужнішим серед тих, котрі на сьогодні використовуються в гідроенергетиці України. Так, його потужність складає 430 000 кВ·А. Загальна вага 329 500 кг!

Це 4-й надпотужний трансформатор для Дністровської ГАЕС. Виробником є українське підприємство ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

 

Довідка:

Дністровська ГАЕС  - унікальна гідроакумулююча електростанція, що працює  в режимі “насос – турбіна” та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу. На сьогодні успішно введені і експлуатуються три гідроагрегати. Триває будівництво четвертого. Потужність семи гідроагрегатів, передбачених проектом, становить 2268 МВт у генераторному режимі та 2947 МВт у насосному. Після повного завершення будівництва усіх 7-ми агрегатів і виходу на проектну потужність, Дністровська ГАЕС стане найпотужнішою в Європі.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: