Все буде Україна!

На греблі ДніпроГЕС порушується заборона проїзду великогабаритного транспорту

На греблі ДніпроГЕС порушується заборона проїзду великогабаритного транспорту

Актуально
03-03-2020
Під час спостереження за дорогою через ДніпроГЕС, фахівцями станції виявлено збільшення випадків несанкціонованого проїзду габаритного транспорту, особливо у нічний час, коли відсутній пост патрульної поліції зі сторони лівого берега Дніпра.

За лютий 2020 року зафіксовано щоденні випадки проїзду великогабаритного транспорту автодорожнім переїздом через споруди Дніпровської ГЕС, здебільшого колонами у кількості від 3 до 6 вантажних автомобілів, сукупна вага яких з вантажем може сягати близько 300 т! Загальна кількість вантажних автомобілів за добу часом складає 13-14 вантажних автомобілів. Такі систематичні порушення з боку водіїв призводять до інтенсивного руйнування асфальтобетонного покриття автодороги.

У січні-лютому 2020 року фахівці Українського інституту сталевих конструкцій ім. В. М. Шимановського здійснили додаткове обстеження металоконструкцій уширення 1977 року автопроїзду по спорудах греблі і виявили деформацію несучих конструкцій головних балок на бичках греблі № 3 та 45, які потребують обмеження ваги до 3-х тон та невідкладне виконання робіт згідно з проєктом. Згідно з технічним рішенням будуть виконані роботи по посиленню несучої здатності зазначених елементів

Відповідно до введених профільними інститутами обмежень, з урахуванням звернень ДніпроГЕС, рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради, заборонено рух вантажного транспорту автодорожнім переїздом через споруди Дніпровської ГЕС, про що встановлено відповідні дорожні знаки та проінформовано автоперевізників.

У  зв’язку  із  цим,  керівництво ДніпроГЕС повторно звернулось до Управління патрульної поліції в Запорізькій області з проханням здійснювати цілодобовий контроль за дотриманням автоперевізниками заборони проїзду вантажного транспорту як з правого, так і з лівого боку Дніпра.

До речі, 3 березня 2020 року прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про поновлення будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі, наголосивши, що цей об’єкт має стати першим символом системних змін в країні. Це ключовий етап для  Укргідроенерго, адже завершення будівництва нових мостів дасть можливість закрити автодорожній переїзд для проведення масштабної реконструкції греблі Дніпровської ГЕС.

Пресслужба ДніпроГЕС

Поділитися: