Все буде Україна!

На Каховській ГЕС пройшло масштабне протиаварійне тренування

На Каховській ГЕС пройшло масштабне протиаварійне тренування

28-08-2019
28 серпня на Каховській ГЕС успішно ліквідовували наслідки умовної надзвичайної ситуації місцевого рівня, яка виникла внаслідок аварії, а саме розгерметизації ємності та пожежі у підземному маслосховищі ГЕС.

Операція проводилась в рамках командно-штабних навчань з органами управління та силами територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області та її ланок. Тренування проходили відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Херсонської області спільно з органами управління та силами цивільного захисту на 2019 рік.

До ліквідації були залучені об’єктові формування цивільного захисту Каховської ГЕС (відділення пожежогасіння, санітарна ланка, рятувальна група та група охорони громадського порядку), 17-та Державна пожежно-рятувальна частина  Новокаховського міського відділу  ДСНС  України у Херсонській області, міські спеціалізовані служби міста Нова Каховка (медична, охорони громадського порядку, аварійна служба АТ «Херсонгаз»).

Керівництво навчанням здійснювалось комісією з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій Новокаховської міської ради, в складі якої представники управління з питань НС та ЦЗН Новокаховської міської ради.

Завдяки злагодженій роботі всіх залучених підрозділів імпровізовану аварійну ситуацію вдалося ліквідувати у встановлений нормативами час.

Раніше ми повідомляли, що на Середньодніпровській ГЕС відбулись навчання з цивільного захисту.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: