Все буде Україна!

«На Канівській ГЕС кожен співробітник, як гвинтик злагодженого механізму»

«На Канівській ГЕС кожен співробітник, як гвинтик злагодженого механізму»

15-01-2024
Uhe
Кожен співробітник Канівської ГЕС розуміє, що тільки злагодженою роботою всього колективу можна досягти високих результатів та вистояти у важкий воєнний час.

Сьогодні ми знайомимо вас із професіоналом своєї справи, заступником начальника виробничо-технічного відділу Канівської ГЕС – Василем Сіриком.

Вже понад 19 років Василь Олексійович працює в гідроенергетиці. Розпочав свій трудовий шлях на ГЕС електромонтером 4 розряду групи електричних вимірювань і метрологічного забезпечення цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту, зв’язку. Як зараз пам’ятає свій перший робочий день, знайомство з колективом й усвідомленням, що робота на станції – це його.

Василь Олексійович родом із Київщини, але ще в шкільні роки під час екскурсій, його зачаровував Канів:

«Відверто скажу – запало в душу мені це красиве місто своїми неймовірними краєвидами. Відчув, що саме тут, мені відкриються можливості і я зможу повністю реалізувати себе. І це відчуття мене не підвело – я дякую долі, що привела мене працювати на Канівську ГЕС, у дружній колектив гідроенергетиків».

Наразі обіймає посаду заступника начальника виробничо-технічного відділу та щоб досягти цього довелося докласти максимум зусиль, багато читати й вчитися, підвищувати свій рівень кваліфікації, вдосконалювати професійні навички та вміння.

«Зараз йде війна і ворог нещадно знищує інфраструктуру нашої країни. Й одним із головних завдань та обов'язків нашого відділу є координація роботи підрозділів гідроелектростанції з метою забезпечення надійної та безаварійної роботи обладнання та гідротехнічних споруд ГЕС. Насправді це великий й дуже відповідальний обсяг робіт», - розповідає Василь Сірик.

«Як заступник начальника ВТВ узгоджую з підрозділами графік проведення реконструкції,  капітальних та поточних ремонтів гідроагрегатів та іншого основного обладнання, розглядаю заявки підрозділів на обладнання та запасні частини для потреб експлуатації, капітальних та поточних ремонтів, реконструкції та модернізації обладнання й контролюю забезпечення виробничих підрозділів наявною технічною та проєктною документацією, інформаційними та довідковими матеріалами, що належать до експлуатації обладнання тощо».

Василь Олексійович впевнений, що немає завдань, які неможливо виконати:

«Ми шукаємо всі можливі шляхи та рішення, щоб зробити навіть, здавалося б, неможливе. Є багато нюансів, які потрібно враховувати. Наприклад, є обладнання, що виготовляється заводом понад півроку, та під час війни кожна хвилина важлива, адже ворог продовжує атакувати ракетними ударами об’єкти енергетики. У нас, на Канівській ГЕС ми всі являємось гвинтиками одного механізму і працюємо на Перемогу».

Пресслужба Канівської ГЕС

Поділитися: