Все буде Україна!

На Київській ГЕС дітям розповіли про чарівне перетворення води в електроенергію

На Київській ГЕС дітям розповіли про чарівне перетворення води в електроенергію

08-08-2018
8 серпня на Київській ГЕС побували діти працівників ПрАТ «Укргідроенерго». Участь у захоплюючій екскурсії підприємством української гідроенергетики взяли школярі віком від шести до одинадцяти років.

 

Екскурсія розпочалася з оглядового майданчика нижнього б’єфу гідроелектростанції. Тут діти дізналися про принципи роботи ГЕС, роль гідроенергетики в енергетичному балансі країни, а також прослухали цікаву розповідь про те, як вода трансформується в електроенергію.

Згодом юні екскурсанти перемістилися до закритого розподільчого пристрою (ЗРП), звідки вирушили до оглядового майданчику верхнього б’єфу. Тут вони дізналися про унікальність реконструкції Київської ГЕС, яка відбувалася без виводу станції з експлуатації.

Також діти оглянули відкритий розподільчий пристрій (ВРП), пульт керування, монтажний майданчик та масло-напірну установку.
 

Нагадуємо, що відвідати будь-яку зі станцій у містах, де розташовані філії компанії Укргідроенерго, можна попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп школярів та студентів ‒ безкоштовні! Контакти станцій можна переглянути на нашому сайті у розділі "Контакти".

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: