Все буде Україна!

На Київській ГЕС провели антитерористичні навчання

На Київській ГЕС провели антитерористичні навчання

31-07-2017
У рамках проведення заходів з реалізації Концепції боротьби з тероризмом на ГЕС та ГАЕС ПрАТ «Укргідроенерго» на 2013 – 2020 рр.» на Київській гідроелектростанції було здійснено оперативний експеримент.

Відповідно до задуму та з метою з’ясування реального стану захищеності була здійснена спроба умовного мінування мостового переходу Київської ГЕС та захоплення виробничої будівлі в забороненій зоні гідроелектростанції.

В ході навчального експерименту, охоронниками загону ВВО було затримано двох підозрілих осіб, які намагалися проникнути в заборонену зону Київської ГЕС з водної акваторії верхнього б’єфу станції. Затримані, за допомогою моторного човна, наблизившись до затвору першого гідроагрегату, намагались здійснити  несанкціоновану висадку в забороненій зоні. Однак після отримання голосового попередження про порушення режиму забороненої зони Київської ГЕС та застосування проти них вогнепальної зброї, зловмисники залишили муляж СВП поблизу гідроагрегату і розпочали втікати в сторону бази відпочинку «Гористе». Саме поблизу якої вони і були затримані службовим нарядом загону ВВО. У той же час начальником варти, за допомогою системи відеоспостереження, було виявлено підозрілий предмет на мостовому переході Київської ГЕС – закриту картонну коробку невідомого походження, яка виявилася муляжем СВП.

Під час проведення експерименту були перевірені та випробувані дії персоналу відомчої воєнізованої охорони, в умовах загрози здійснення терористичного акту в регіоні,  готовність до виконання управлінських функцій антитерористичними штабами ПрАТ «Укргідроенерго» та Київської ГЕС по організації і взаємодії з правоохоронними органами та іншими взаємодіючими силами і засобами по боротьбі з терористами. На практиці перевірена здатність та готовність особового складу Національної гвардії України, спецпідрозділів УСБУ, НПУ у Київській області до виконання службових функцій та обов’язків, в умовах терористичної загрози.

За результатами спеціального оперативного експерименту Головним управлінням Служби безпеки України у м. Києві та Київській області в цілому надано позитивну оцінку діям фахівців Апарату управління і філії Товариства.

Варто зазначити, що ПрАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо боротьби з тероризмом з метою реалізації державної політики,  спрямованої  на  гарантування безпеки   та   захисту   населення  і  територій України.

Поділитися: