Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС успішно проведено перенос ротора гідроагрегату №2

На Середньодніпровській ГЕС успішно проведено перенос ротора гідроагрегату №2

24-01-2022
Днями, у рамках реконструкції другої черги, на Середньодніпровській ГЕС успішно здійснена і завершена операція з переносу та встановлення в кратер другого гідроагрегату (ГА №2) найпотужнішого елементу – ротора генератора.

Вага цього велетня разом із надставкою валу і траверсою складає 400 т. Діаметр ротора генератора дорівнює 14 м 47 см — наразі це найбільший ротор гідроагрегату в Україні. Перенесення ротору упродовж двох годин здійснювалося за допомогою козлового крана вантажопідйомністю 400 т.

«У кратері гідроагрегату ротор встановлюється з мінімальними зазорами, що вимагає від фахівців високої кваліфікації та ювелірної точності», – зазначив Олександр Кучерявий, головний інженер Середньодніпровської ГЕС.

Нагадаємо, будівля Середньодніпровської ГЕС зведена без машинної зали. Гідроагрегати знаходяться в окремих бетонних кожухах. Над кожним гідроагрегатом встановлено металевий ковпак, тому всі роботи з монтажу та демонтажу обладнання здійснюються за допомогою козлових кранів. Варто зазначити, що проведення реконструкції відбувається без виведення ГЕС з експлуатації та зміни режимів її роботи.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Середньодніпровська ГЕС 2021: цифри, факти та плани

6,8 млрд грн Укргідроенерго сплатило у 2021 році до бюджету

Кабмін затвердив фінансовий план Укргідроенерго на 2022 рік

Поділитися: