Все буде Україна!

На спільному кордоні Анголи та Намібії побудують нову гідроелектростанцію

На спільному кордоні Анголи та Намібії побудують нову гідроелектростанцію

22-04-2020
Уряди Намібії та Анголи домовилися побудувати уздовж їхнього спільного кордону дамбу Байнс. Будівництво нової гідроелектростанції, яка вироблятиме 600 МВт обом країнам, планують розпочати вже в 2021 році.

Нещодавно міністри енергетики двох країн підписали угоду, яка дозволить розпочати проведення тендеру для вибору компанії, що будуватиме дамбу. Так, розпочавши реалізацію проєкту в 2021 році, уряди планують ввести об’єкти в експлуатацію вже в 2025 році.

За словами Міністра енергетики і водних ресурсів Анголи Жоао Баптіста Борхес, графіки будівництва будуть чітко дотримуватися, оскільки цей проєкт є дуже важливим для обох країн. Слід зазначити, що у втілення своєї спільної мети Намібії та Анголі доведеться інвестувати 1,2 млрд доларів.

Загалом, гідроенергетичний проєкт Байнс є стратегічним для обох країн. Зокрема, Намібія матиме змогу зменшити свою залежність від імпорту електроенергії, особливо з Південної Африки, адже імпортована електроенергія звідти стала врази дорожчою після кризи в південноафриканській державній компанії Eskom. Ангола ж зі свого боку хоче замінити енергію, що виробляється підприємствами, які працюють на використанні викопного органічного палива, на екологічну чисту.

Планується, що виробнича потужність гідроелектростанції Байнс становитиме 600 МВт. Так, енергія розподілятиметься однаково між Намібією та Анголою, по 300 МВт на країну.

За інформацією NamPower, державної енергетичної компанії Намібії, Байнс працюватиме на зразок гідроелектростанції Руакана. Зокрема, під час сезону дощів гідроелектростанція працюватиме на повну потужність, тоді як у посушливий сезон генератори працюватимуть на повну потужність лише у середні та пікові періоди. Варто зазначити, що 71 МВт вироблятиметься у періоди поза піком.

Джерело: World-Energy, Marie Takouleu

Фото: World-Energy 

Поділитися: