Все буде Україна!

Продовжується реконструкція флагмана української гідроенергетики – Дніпровської ГЕС

Продовжується реконструкція флагмана української гідроенергетики – Дніпровської ГЕС

23-04-2020
На ДніпроГЕС тривають роботи з реабілітації обладнання. Так, в рамках проєкту реконструкції трьох гідроагрегатів, на станцію прибуло робоче колесо для гідроагрегату № 3, а також інші монтажні вузли для нового гідроагрегату.

Варто зазначити, що проєкт передбачає повне відновлення трьох гідроагрегатів станції «під ключ» фахівцями австрійської компанії ANDRITZ HYDRO. Після проведення реконструкції термін  експлуатації нових агрегатів австрійського виробництва буде складати 40 років згідно з сучасними вимогами до гідротурбінного обладнання. Також вони відзначатимуться кращими екологічними характеристиками відповідно до сучасних світових стандартів.

Довідка:

Всі три гідроагрегати ДніпроГЕС, реконструкцію яких наразі виконує ANDRITZ HYDRO, були виготовлені та змонтовані компанією General Electric у ході післявоєнної відбудови ДніпроГЕСу. Роботи розпочалися в 1944-ому, а вже у 1947-му американці закінчили монтаж обладнання на перших трьох гідроагрегатах.

Саме ці три гідроагрегати ДніпроГЕСу для України стали історичними. Вони були першими потужними джерелами електроенергії в країні, які забезпечили відновлення промислового вузла в Запоріжжі після Другої Світової Війни.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: