Все буде Україна!

Нас об'єднує спільне прагнення щодо якісного виконання важливих завдань і розвитку гідроенергетики

Нас об'єднує спільне прагнення щодо якісного виконання важливих завдань і розвитку гідроенергетики

22-08-2023
Продовжуємо нашу рубрику «Видатні імена гідроенергетиків». Наразі наша розповідь про Олександра Тихого, електрослюсаря з ремонту станційного обладнання електротехнічного цеху Кременчуцької ГЕС, який сьогодні святкує свій шістдесятий день народження.

Олександр Миколайович працює на станції майже 30 років. Маючи за плечима фах спеціаліста-електромеханіка по ліфтах. Чоловік швидко опанував знання та навички, які необхідні в гідроенергетиці. 

Вже працюючи на станції, він, без відриву від виробництва, закінчив індустріальний технікум за напрямком електротехнічні пристрої та електротехнологічні комплекси. 

«Завжди зосереджений, уважний, надійний і організований», - саме так характеризують співробітники свого колегу. 

Робочий графік електрослюсаря досить напружений: виконання поточних профілактичних та ремонтних робіт трансформаторів та щитів, електродвигунів, кабельного та ліфтового господарств, кранового та насосного обладнання. Великий обсяг робіт припадає і на заходи, пов'язані із застосуванням турбінної і трансформаторної оливи. Робота представників цієї професії досить серйозна, напружена, а буває і небезпечна. Але дотримання співробітниками правил безпеки дає позитивний результат у виконанні виробничих завдань.

«Щодня на станції проводяться регламентні роботи і поточні ремонти різного електроустаткування. В процесі роботи ми звертаємо увагу на стан усіх елементів пристроїв і приладів, за необхідності усуваємо пошкодження. Знаєте, обладнання краще підтримувати у робочому стані, аніж терміново ремонтувати, - розповідає Олександр Миколайович. – Ми намагаємось не допускати ситуацій, коли якийсь пристрій вийде з ладу. Слідкуємо за виконанням регламентних робіт і періодичністю ремонтів. І, мабуть, це один з чинників, коли за таких умов відсутній ризик пошкодження обладнання. Принаймні, він мінімальний». 

Протягом нашої розмови Олександр Миколайович із захопленням розповідав про свій колектив, про спільну роботу з колегами, про виклики, які долають разом:

«Бувають ситуації, коли доводиться виконувати аварійні ремонти і вночі, і у вихідний день, і в сніг, і в дощ. І ці роботи необхідно здійснити в найкоротший термін. І тут я впевнений у відповідальності і скоординованості  дій своїх колег».

Олександр Тихий наголошує, що за роки роботи на станції він з колегами стали єдиною родиною, яку об'єднує спільне прагнення щодо якісного виконання важливих завдань з розвитку гідроенергетики. 

Ще одним із успішних результатів своєї діяльності Олександр вважає і підтримку з боку своєї дружини, також співробітниці електротехнічного цеху станції Валентини Анпілогової. Тривалий час вона разом з чоловіком працювали в одній бригаді.  Разом долали труднощі і раділи позитивним результатам роботи. На даний час Валентина Сергіївна - очолює профком Кременчуцької ГЕС.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС 


 

Поділитися: