Все буде Україна!

Наше сьогодення змінила війна, але вона не змінила наше ставлення до роботи

Наше сьогодення змінила війна, але вона не змінила наше ставлення до роботи

15-06-2023
В рубриці «Видатні імена» ми продовжуємо знайомити вас з гідроенергетиками, чиє життя тісно пов'язане з розвитком української гідроенергетичної галузі. 
Знайомтесь, Андрій Добровольський, начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Кременчуцької ГЕС.

Трудовий шлях ще зовсім молодого юнака розпочався одразу після закінчення школи у 1989 році. 

«Це сталось відразу після екскурсії на гідроелектростанцію, коли ми класом побували на підприємстві. Відтоді, я мріяв про роботу на станції. В ті часи у молоді був великий вибір щодо працевлаштування, в місті працювали металургійні заводи, будівельні організації, підприємства харчової промисловості, тощо. Але мене манила Кременчуцька ГЕС. У моїх снах я приборкував стихію води, вмикав мережу на подачу електроенергії, запускав гідроагрегати… І після випускного я вже був на станції, моя мрія здійснилась. Мене взяли  електрослюсарем в електротехнічний цех», - згадує Андрій Васильович. 

Молодий фахівець жадібно поглинав нові знання, пізнавав специфіку і особливості гідроенергетики, наполегливо виконував завдання наставників. Рік пролетів дуже швидко, далі юнак пішов на службу у Збройні Сили України. Після армії повернувся на станцію і працював водієм транспортної дільниці. 

Часті відрядження із фахівцями служби матеріально-технічного забезпечення поклали початок діяльності в цьому напрямку. Андрія Васильовича  цікавили питання реконструкції станції, постачання новітнього обладнання та матеріалів. А тут однієї практики виявилось замало, необхідні професійні знання. 

Паралельно з роботою на станції наш герой отримує вищу освіту за фахом «Економіка підприємств». 

Відтепер молодий спеціаліст продовжує втілювати свої знання та вміння вже на посаді економіста з матеріально-технічного забезпечення. Разом з колегами вони закривають перший етап реконструкції гідроелектростанції і приступають до виконання завдань другого етапу. 

Високий рівень відповідальності, наполегливості, постійне підвищення професійного рівня фахівця спонукають керівництво станції у 2019 році призначити Андрія Добровольського начальником відділу МТЗ. 

«Він сповнений чисельними пропозиціями щодо покращення якості роботи станції, за його участі покращується інфраструктура підприємства, активно виконуються завдання по забезпеченню обладнанням та товарами. Організований і вимогливий  до себе, він цього вимагає і від підлеглих», - говорять співробітники про Андрія Васильовича.

Чітка організація роботи відділу щодо планування закупівель товаро-матеріальних цінностей для потреб філії, ведення заявочної компанії та відповідної договірної роботи у співпраці із суміжними підрозділами станції дають змогу забезпечувати діяльність Кременчуцької ГЕС необхідними матеріалами, запасними частинами, будматеріалами та обладнанням, планувати та аналізувати техніко-економічні показники закупівель. 

«Андрій Васильович небайдужа і чутлива людина, йому дуже болить, якщо десь порушуються терміни постачання обладнання чи запчастин. Сам з'ясовує обставини затримки, виїздить до постачальників і в найкоротші терміни ліквідує затримки», - говорять про керівника підлеглі. 

«Наше сьогодення змінила війна, але вона не змінила наше ставлення до роботи. В тісній співпраці з керівництвом та фахівцями станції ми продовжуємо реконструкцію, відновлюємо обладнання після пошкодження від прильотів. Війна не зможе забрати  людяності, порядності, принциповості, гідності. Ці якості характеризують нашу українську націю. Я гордий тим, що є часткою великого колективу гідроенергетиків, однодумців, моїх друзів, які щодня наполегливою і відданою працею наближають нашу Перемогу у боротьбі за свободу і незалежність рідної землі», - завершив розмову Андрій Добровольський.

Активна життєва позиція, гідні людські та професійні якості, високі досягнення на виробництві  начальника відділу МТЗ Кременчуцької ГЕС Андрія Добровольського оцінено керівництвом компанії Укргідроенерго. У 2021 році його нагороджено нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго».

Пресслужба Кременчуцької ГЕС


 

Поділитися: