Все буде Україна!

«Неконтрольоване скидання величезного об’єму води Каховського водосховища дорівнює потребам України у воді на 1,5 роки»

«Неконтрольоване скидання величезного об’єму води Каховського водосховища дорівнює потребам України у воді на 1,5 роки»

19-06-2023
Про це зазначила в.о. Голови Держводагентства під час діалогу з питань політики щодо інтегрованого управління водними ресурсами до якого долучились і фахівці Укргідроенерго.

Також Наталія Латиш додала,  що Держводагентство проводить постійний моніторинг стану водних об’єктів, що перебувають в зоні впливу руйнування окупантами греблі.

Керівниця відділу економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні Хлое Аліо наголосила, що атаки росії на українську цивільну критичну інфраструктуру та навколишнє середовище досягли безпрецедентного рівня з руйнуванням дамби Каховської ГЕС. Адже руйнування цієї греблі погіршує і без того жахливу гуманітарну ситуацію та позбавляє сотні тисяч людей їхнього права на доступ до води.

Окрім ситуації з наслідками підриву окупантами Каховської ГЕС учасники діалогу обговорили прогрес, досягнутий в імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС з моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, реформи водної політики, які все ще необхідні з точки зору країн-кандидатів на вступ до ЄС, а також наслідки руйнування водогосподарської інфраструктури внаслідок агресивної війни росії проти України. Вони визначили шляхи забезпечення якнайшвидшого задоволення нагальних потреб у водному секторі та врахування водних питань у планах відновлення та місцевого розвитку.

За матеріалами Державного агентства водних ресурсів України

Поділитися: