Все буде Україна!

Німецька енергетична компанія інвестує в проєкт зеленої енергетики на основі плаваючих сонячних панелей

Німецька енергетична компанія інвестує в проєкт зеленої енергетики на основі плаваючих сонячних панелей

26-07-2022
Енергетична компанія RWE збирається інвестувати в пілотний проєкт з розгортання плавучих сонячних технологій у Північному морі.

Про це повідомив у матеріалі для CNBC незалежний репортер Анмар Франгул.

Німецька енергетична компанія RWE збирається інвестувати в пілотний проєкт, зосереджений на розгортанні плавучих сонячних технологій у Північному морі, як частину більш широкого співробітництва, зосередженого на розробці «плаваючих сонячних парків».

Встановлений у водах Остенде, Бельгія, пілот дозволить швидше комерціалізувати технологію з 2023 року.

Довгостроковою метою співпраці є використання технології SolarDuck у більшому демонстраційному проєкті на морській вітроелектростанції Hollandse Kust West.

RWE описав систему SolarDuck як базу на конструкції, яка дозволяє сонячним батареям рухатись над водою і кататися на хвилях, «як килим».

У своїй заяві RWE стверджує, що «інтеграція плавучої сонячної енергії в вітрову електростанцію» є «більш ефективним використанням простору океану для виробництва енергії».

Ідея «гібридізації» технологій генерації чистої енергії не є новою і привертає все більше уваги інвесторів. Нагадаємо, Укргідроенерго разом з іноземними партнерами реалізує в Україні проєкт «Україна-Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)», що являє собою технологію спільного виробництва електроенергії гідроагрегатами ГЕС та промисловими системами накопичення енергії з підтримкою споживання на власні потреби ГЕС від фотоелектричних станцій. Згаданий проєкт є інноваційним рішенням з високим ступенем новизни та з низкою позитивних результатів для енергосистеми країни, для декарбонізації економіки та виробничо-комерційних показників діяльності компанії.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах (FacebookTelegramTwitter). 

Пресслужба УГЕ

Поділитися: