Все буде Україна!

Охороняймо воду разом!

Охороняймо воду разом!

06-11-2019
Найважливіших питань екології та збереження водних ресурсів торкнулись на панельній дискусії «Національний діалог з водної політики» в межах XVII Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє». 

Метою зустрічі стало об'єднання представників різних відомств для обговорення стану галузевих стратегій, їх взаємозв'язків та потенціалу для гармонізації. Окремо учасники торкнулися питань стану розробки планів управління річковими басейнами і питанням ресурсів для їх реалізації.

Зустріч відкрила заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Ірина Ставчук:

«Діалог потрібен не лише для того, щоб пояснити всім зацікавленим сторонам в Україні, що таке водна реформа та як зміниться наше життя в процесі виконання умов Угоди про асоціацію з ЄС, але й для того, щоб поєднати зусилля з іншими галузевими відомствами, підприємствами сектора, бізнесом та фінансовими інституціями. Ми маємо гармонізувати наші підходи, визначити пріоритети, можливості та перепони на шляху до реалізації реформи, які зможемо подолати разом. НДВП в Україні – це не лише зустрічі великих форматів, але і тематичні семінари, тренінги, зустрічі в регіонах, і, що найважливіше, це допомога в розробці водної політики та законодавства».

Захід також зібрав делегатів від національних та місцевих органів влади, водних асоціацій, міжнародних експертів із країн-членів ЄС, які поділилися практичним досвідом при впровадженні водних реформ.

В обговоренні взяли участь і представники  Укргідроенерго:

«Перш за все ми маємо розуміти, що водосховища це джерела прісної води і маємо дбайливо ставитися до їх екологічного стану. Гідроенергетика є одним із водокористувачів і зі свого боку ми виконуємо свої зобов'язання. По-перше, це модернізація гідросилового та гідромеханічного обладнання. Сьогодні ми замінили 70 зі 103 гідроагрегатів на екологічно безпечні. Окрім того, для покращення якості води провели експериментальні дослідження аерації води на гідроагрегатах Каховської ГЕС. Компанія готова стати активним учасником не тільки декларацій, а й розглянути можливість фінансування заходів покращення екологічного стану водосховищ, але до цього процесу мають залучитися всі водокористувачі», - зазначив головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Поділитися: