Все буде Україна!

Ігор Сирота відкрив науково-практичний семінар гідроенергетиків

Ігор Сирота відкрив науково-практичний семінар гідроенергетиків

06-11-2019
Відкрив семінар «Зростаюча роль гідроенергетики в забезпеченні маневреності і балансування ОЕС України» генеральний директор Укргідроенерго Ігор Григорович Сирота. «Радий всіх бачити на нашому дискусійному майданчику», - привітав він учасників.

Очільник компанії поділився першими враженнями від нової моделі ринку електроенергії, розповів про стан справ в Укргідроенерго та про стратегічні плани на майбутнє. 

«Зараз ми ведемо активну фазу перемовин з інвесторами щодо будівництва Канівської ГАЕС, Дністровської ГАЕС та Каховської ГЕС-2. Ми давно могли б залучити кредит під 8-10% річних. Але ми хочемо знайти кредит все ж таки під заплановані 4%. Адже, наприклад, для зведення Канівської ГАЕС, додаткові 4-6% – це приблизно 100 млн грн на рік. А за 15 років користування кредитом це буде додаткових 1,5 млрд грн», – відзначив Ігор Григорович Сирота.

Форум організований Громадською спілкою «Асоціація «Гідроенергетика України» спільно з Міністерством енергетики та захисту довкілля України. Модератором зустрічі виступив Герой України, президент спілки, Поташник Семен Ізрайлевич.

Предметом обговорення стали найактуальніші та найболючіші питання розвитку гідроенергетики - її інтеграція в об’єднану енергетичну систему, необхідність диверсифікації діяльності найбільшого виробника гідроенергії – ПрАТ «Укргідроенерго», питання захисту довкілля.

На проблемні питання розвитку гідроенергетики в Україні, сучасні виклики та пріоритетні завдання звернув увагу слухачів і завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень України Суходоля Олександр.

В межах форуму виступив з доповіддю «Розвиток ГЕС та ГАЕС» головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський. Відбулося обговорення можливостей сталого розвитку гідроенергетики в умовах виконання Енергетичної стратегії України та вимог Європейського Союзу.

Також на семінарі виступили Юрій Бісовецький, заступник директора департаменту ремонтів, з доповіддю «Сучасні виклики та загрози в питаннях експлуатації та забезпеченні безпеки гідротехнічних споруд діючих ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго» та Віталій Семенець, провідний інженер лабораторії неруйнівного контролю, з доповіддю «Неруйнівний контроль металу на діючих гідроелектростанціях Укргідроенерго».

Не оминули увагою і гостре питання охорони довкілля. Заступник голови правління ПрАТ «Укргідропроект» Ландау Юрій, серед іншого, зазначив, що щире здивування викликають твердження екологів – «не можна перекривати річки». В умовах обміління річок, утворення водосховищ з урахуванням всіх екологічних вимог – вкрай необхідно.

Взяли участь в семінарі і директори філій Укргідроенерго, представники Національного інституту стратегічних досліджень України, Навчально-наукового університету водного господарства та природокористування, ПрАТ «Укргідропроект», Державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», Консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» та інші зацікавлені.

Форум завершується 7 листопада, тож поспішайте на стенд Укргідроенерго, щоб здійснити віртуальну екскурсію найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи - Дністровською ГАЕС.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: