Все буде Україна!

Олег Терлецький: Укргідроенерго розвивається і робить усе можливе для забезпечення надійної  роботи обладнання

Олег Терлецький: Укргідроенерго розвивається і робить усе можливе для забезпечення надійної  роботи обладнання

27-10-2023
16:30
Укргідроенерго активно проводить підготовчі роботи до нового осінньо-зимового періоду та забезпечує надійність роботи системного оператора для стабільного забезпечення електроенергією споживачів. 

Про це заявив Олег Терлецький, член Наглядової ради Укргідроенерго, під час восьмого Українського Газового Форуму «Нова енергетична архітектура світу та Зелений перехід» на дискусійній панелі на тему «Відновлення української енергетичної інфраструктури».

«В нас є особливість – ми використовуємо обладнання, яке індивідуально проєктується і виготовляється для нас. Воно довготривалого виробництва. Відповідно, нам дуже складно інколи замінити це обладнання, чи модернізувати, і ми робимо це всіма доступними способами, включаючи лобіювання прискорення таких робіт. Фактично, ми на фінішній прямій по підготовці до ОЗП. 

Компанія розвивається і робить усе можливе, аби забезпечити надійність роботи нашого обладнання. Ми є надійною опорою, яка дозволяє системному оператору підтримувати нашу енергосистему в стабільному стані і забезпечувати її безперебійну й надійну роботу.  

На сьогодні ми продовжуємо експлуатувати всі наші станції, окрім Каховської ГЕС, яку шостого червня підірвали росіяни. Ця трагедія не залишила байдужим нікого в цивілізованому світі», - підкреслив Олег Терлецький.

Укргідроенерго намагається максимально використовувати гідроенергетичний потенціал річок Дніпро та Дністер. Руйнування гідроспоруд Каховської ГЕС призвело до втрати обсягу питної води, співставного із річним споживанням прісної води в Україні.

Відразу ж після звільнення лівого берега Херсонщини, компанія планує розпочати встановлення тимчасових гідротехнічних споруд, що дозволить розпочати накопичення води в Каховському водосховищі та отримати доступ до зруйнованої Каховської ГЕС. 

Питання відновлення станції буде вирішуватися після проведення  слідчих дій та ретельних технічних досліджень з встановлення ступеня пошкодження гідроспоруди.

Також компанія продовжує роботу над довгостроковими проєктами щодо модернізації і підвищення продуктивності існуючого обладнання. Зокрема, це будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС та систем накопичення енергії, які допомагатимуть забезпечити додаткову мобільність та гнучкість. Продовжується й підготовка пілотного проєкту з виробництва зеленого водню.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: