Все буде Україна!

ПАТ «Укргідроенерго» та МБРР успішно завершили спільний проект реабілітації ГЕС

ПАТ «Укргідроенерго» та МБРР успішно завершили спільний проект реабілітації ГЕС

19-08-2016
ПАТ «Укргідроенерго» та МБРР успішно завершили спільний проект реабілітації ГЕС

ПАТ «Укргідроенерго» разом із Міжнародним банком реконструкції та розвитку в червні поточного року завершило спільний інвестиційний проект – Проект реабілітації ГЕС, розпочатий у 2006 році в рамках 2-ої черги реконструкції ГЕС.

Перші оперативні підсумки були підведені і озвучені наприкінці липня, в ході перегляду кредитного портфеля МБРР в Україні. 

В ході даного проекту, зокрема, було реконструйовано 46 г/а агрегатів із збільшенням їх потужності на 192,2 МВт. Встановлено і введено в експлуатацію Автоматизовані системи безпеки гребель на Канівській, Дніпродзержинській, Дніпровській та Дністровській греблях, а також Каскадний Центр Безпеки.

В рамках виконання 54-х контрактів на поставку і установку обладнання та послуг, укладених із провідними іноземними та вітчизняними виробниками за рахунок кредитних коштів загальною вартістю 137 млн.дол. США було впроваджено централізовану Автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії Товариства у складі 9-ти станційних систем для всіх філій. Також було встановлено 6 Телекомунікаційних станційних систем на всіх філіях, інтегрованих в єдину систему Товариства.

Крім того, введено в роботу 146 Систем управління, моніторингу, захисту та аварійної сигналізації SCADA (гідроагрегатного, блочного, станційного рівня). А також замінено і модернізовано близько 1400 од. гідроагрегатного, високовольтного, облікового, електричного обладнання на всіх ГЕС та їх підстанціях.

Виражена сторонами загальна оцінка результативності Проекту є позитивною.

Поділитися: