Все буде Україна!

Успішне проведення командно-штабних навчань на ДніпроГЕСі

Успішне проведення командно-штабних навчань на ДніпроГЕСі

27-07-2016
Успішне проведення командно-штабних навчань на ДніпроГЕСі

Через високий рівень загрози для об’єктів Товариства, який, зважаючи на відсутність передумов на послаблення суспільно-політичної напруги в країні, стабільно зберігається протягом останніх декількох років, систематично проводяться заходи, спрямовані на усунення передумов терористичних посягань. Налагоджено взаємодію зі всіма суб’єктами, задіяними на посилення охорони та захисту гідроелектростанції.  

Керівництво Товариства, в повній мірі усвідомлює техногенні, соціальні та екологічні наслідки у випадку можливого втручання в роботу ГЕС в разі терористичних актів і збройних нападів, у зв’язку з цим вживаються адекватні та необхідні заходи щодо захисту підпорядкованих об’єктів.

Саме з метою вивчення та перевірки реального стану антитерористичної захищеності стратегічних об’єктів організовуються та проводяться командно-штабні і тактико-спеціальні навчання та тренування, а також спеціальні експерименти, як різновид тренувань.

Так, координаційною групою при управлінні Служби безпеки України в Запорізькій області, на території та в службових приміщеннях Дніпровської ГЕС 21 липня 2016 року проведено командно-штабні навчання за темою: «Підготовка та проведення антитерористичної операції на об’єкті електроенергетики - філії «Дніпровська ГЕС» ПАТ "Укргідроенерго".

В навчаннях взяли участь 57 відповідальних посадових осіб регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом. В ході проведення командно-штабних навчань, при отриманні інформації про вчинення відносно Дніпровської ГЕС діяння з ознаками терористичного акту було відпрацьовано взаємодію керівництва та чергового персоналу підприємства із Службою безпеки України в Запорізькій області, органами внутрішніх справ міста та області, командуванням військових частин Національної гвардії України та Збройних Сил, та іншими органами державної виконавчої влади.

Підкреслено особливу важливість забезпечення процесу безперебійного функціонування Дніпровської ГЕС, яка є найбільшою з каскаду Дніпровських гідроелектростанцій, а також органічно входить до найпотужнішого енергетичного вузла (не тільки в Україні, але й у Європі).

Зауважень, в ході проведення навчань, до дій працівників філії «Дніпровська ГЕС» від керівника антитерористичного центру при СБУ в Запорізькій області, не було.

 

Поділитися: