Все буде Україна!

Попереджений, значить захищений - в Укргідроенерго навчали, як діяти у разі НС

Попереджений, значить захищений - в Укргідроенерго навчали, як діяти у разі НС

24-05-2022
Під час війни дуже важливо знати, як діяти в разі надзвичайної ситуації.
Сьогодні для працівників Укргідроенерго та Каскаду «Київських ГЕС і ГАЕС» спеціалісти ДСНС провели навчання щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій. Зокрема, хімічній небезпеці, радіації, ядерному ударі, пожежі, виявленні вибухонебезпечного предмета.

У ході спілкування рятувальники ознайомили співробітників Укргідроенерго із класифікацією отруйних речовин, які може застосувати ворог, провели інструктажі із використання засобів індивідуального захисту та розповіли про алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. За словами працівників ДСНС, після звуку сирени або оповіщення "Увага всім" слід увімкнути телевізор або радіоприймач, щоб прослухати оголошення.

«Якщо людина перебуває вдома, то необхідно зачинити вікна, перекрити газ, електрику та воду, взяти так звану "тривожну валізку" і йти до найближчого місця укриття. Якщо під час звуку сирени ви перебуваєте на вулиці, то необхідно якнайшвидше дістатися найближчої адміністративної будівлі, прослухати оголошення з інструкціями від місцевої влади і вирушити до найближчого місця укриття. У ситуаціі, коли будь-який зв’язок буде відсутнім, люди дізнаються про все, що відбувається з гучномовців із залученням автомобілів ДСНС, Національної поліції, "швидкої допомоги". В таких сповіщеннях зазначатиметься також адреса, біля якої слід людям зібратися. І головне, не панікувати, адже паніка – це найгірший помічник у будь-якій ситуації», - зазначають рятувальники.

Також працівникам компанії нагадали про правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Під час війни потрібно бути готовим до всього. А базові знання та навички можуть врятувати життя.

Пресслужба УГЕ 

Читайте також: 

Працівників Дністровської ГЕС навчали надавати домедичну допомогу 

У Запоріжжі відбулися масштабні антитерористичні навчання 

На Дністровській ГЕС підрозділи ДСНС відточували майстерність у гасінні пожеж

 

Фотогалерея

Поділитися: