Все буде Україна!

Представники Міненерговугілля відвідали ДніпроГЕС

Представники Міненерговугілля відвідали ДніпроГЕС

03-06-2019
Днями флагман української гідроенергетики - Дніпровську ГЕС - відвідали заступниця міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко та генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Віталій Кушніров.

Представники Міненерговугілля разом із керівництвом станції оглянули пульти управління ГЕС-1 та ГЕС-2, побували у машинних залах та ознайомились із особливостями роботи гідроагрегатів найбільшої ГЕС України.

Цікавило гостей і питання як реалізується проект реабілітації гідроелектростанцій. Відтак, за ходом реконструкції ГЕС пані Наталя та пан Віталій слідкували на прикладі 16-го гідроагрегату ДніпроГЕС-2.

Також представники Міністерства поспілкувалися із працівниками станції, аби дізнатися про особливості непростої роботи гідроенергетиків.

"Найкраще в моїй роботі - це наші люди і наші об’єкти. Моя безмежна любов, з першого дня в #енергетичнібудні. І чим більше я знайомлюся з нашими людьми, чим детальніше заглиблююся в роботу об’єктів нашої енергосистеми - тим більше енергії і бажання рухатися вперед я отримую. Ми багато спілкувалися з працівниками станції, про особливості непростої роботи, а також про їхні особисті історії і зв’язок зі станцією. Ці люди - однозначно душа нашої гідроенергетики", - зазначила на своїй сторінці у Фейсбук Наталія Бойко.

Нагадуємо, що у серпні минулого року на Дніпровській гідроелектростанції розпочалася масштабна реконструкція. Проект передбачає повне відновлення трьох гідроагрегатів станції «під ключ» фахівцями австрійської компанії ANDRITZ HYDRO. Роботи з реабілітації  обладнання триватимуть п’ять років та мають завершитися у 2021 році. Після встановлення на об’єкті нового оснащення, передусім, зросте робоча потужність станції. Окрім того, в процесі реконструкції ДніпроГЕСу впроваджується низка сучасних «зелених» рішень.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: