Все буде Україна!

Представники Мінфіну та Світового банку обговорили майбутні спільні фінансові проекти – серед них і проєкт Укргідроенерго

Представники Мінфіну та Світового банку обговорили майбутні спільні фінансові проекти – серед них і проєкт Укргідроенерго

07-04-2021
5 квітня Міністр фінансів Сергій Марченко провів відеоконференцію з Анною Б'єрде, Віце-президентом Світового банку у справах Європи та Центральної Азії в рамках Щорічних весняних зборів МВФ та Світового банку.

Міністр фінансів разом з Віце-президентом Світового банку обговорили плани співпраці на найближче майбутнє - підготовку до запуску п’яти нових спільних проектів. На розгляд Ради Директорів Світового банку найближчим часом заплановано винести фінансування проектів «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», «Київська міська мобільність», «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» та додаткове фінансування проекту «Доступ до довготермінового фінансування» для Укрексімбанку, - повідомляється на Урядовому порталі.

«Я дуже вдячний Світовому банку за зусилля задля втілення багатьох важливих проектів та допомогу у боротьбі з коронавірусною кризою в минулому році», - зазначив Сергій Марченко.

Нагадаємо, що проєкт «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» планується впровадити на п’яти філіях компанії. Так, на територіях станцій Укргідроенерго буде встановлено 197 МВт літій-іонних систем накопичення енергії, які планується залучити для надання допоміжних послуг регулювання частоти та активної потужності, зокрема резерву підтримки частоти та резерву відновлення частоти. Окрім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС та для зарядження систем накопичення буде встановлено 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій. Загалом встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дасть можливість Товариству забезпечити оператора системи передачі резервом підтримки частоти та розширить регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти.

Варто зазначити, що на початку березня Укргідроенерго провело попередні консультації з широким колом зацікавлених сторін щодо концепції проєкту.

Поділитися: