Все буде Україна!

Укргідроенерго провело попередні консультації щодо концепції проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

Укргідроенерго провело попередні консультації щодо концепції проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

09-03-2021
04 березня Укргідроенерго в рамках проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго» провело онлайн-консультації із зацікавленими сторонами.

До першого етапу консультацій перспективного проєкту долучилися представники Міністерства енергетики України, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної енергетичної компанії «Укренерго», Державного агентства водних ресурсів України, обласних державних адміністрацій, Світового банку, громадських організацій та інші.

Онлайн-зустріч проводилася із врахуванням сучасних вимог Світового банку до прозорості його підготовки, інформованості громадськості та залучення до обговорення зацікавлених сторін.

Варто підкреслити, що Укргідроенерго має на меті інформувати суспільство про загальний «дизайн» проєкту, його цілі, переваги та очікувані результати. На даному етапі проєкт перебуває на стадії попередніх консультацій із зацікавленими сторонами, тому компанія очікує на коментарі й зворотній зв’язок. Надалі деталі проєкту будуть уточнюватися, дороблятися та презентуватися на наступному етапі консультацій зі всіма зацікавленими учасниками та спільнотою.

У ході заходу учасникам було презентовано майбутній проєкт «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго», який планується впровадити на п’яти філіях компанії. Так, на територіях станцій Укргідроенерго буде встановлено 197 МВт літій – іонних систем накопичення енергії, які планується залучити для надання допоміжних послуг регулювання частоти та активної потужності, зокрема резерву підтримки частоти та резерву відновлення частоти. Окрім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС та для зарядження систем накопичення буде встановлено 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій.

Загалом встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дасть можливість Товариству забезпечити оператора системи передачі резервом підтримки частоти та розширить регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти.

Використання об’єктів сонячної генерації забезпечуватиме альтернативне джерело енергії для власних потреб станцій і заряджання батарей, а також для підвищення пропозицій компанії на ринку електроенергії. Також в рамках проєкту надаватиметься підтримка автономній роботі та сприятиме приєднанню української енергетичної системи до ENTSO-E, а також процесу інтеграції відновлюваних джерел в українську енергетичну систему.

Наразі проєктна пропозиція подана до Міністерства енергетики України для розгляду та подальшого ініціювання.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Енергетична стабільність: Укргідроенерго готове до роботи в умовах підвищеного навантаження через зниження температури

Реалізація перспективних проєктів Укгідроенерго дозволить покрити дефіцит маневрових та регулюючих потужностей

Інтеграція до ENTSO-E: Укргідроенерго готується до виходу на європейський ринок

Фотогалерея

Поділитися: