Все буде Україна!

Енергетична стабільність: Укргідроенерго готове до роботи в умовах підвищеного навантаження через зниження температури

Енергетична стабільність: Укргідроенерго готове до роботи в умовах підвищеного навантаження через зниження температури

20-01-2021
Через значне зниження температури, яке спостерігається в Україні останнім часом, в Об’єднаній енергосистемі країни намітилася тенденція до різкого збільшення споживання електроенергії.

Як повідомляє оператор системи передачі з функціями оперативно-технологічного управління ОЕС України Укренерго, у період з 11 по 17 січня середньодобове електроспоживання в робочі дні відносно попереднього тижня зросло на 6,5% до 470,7 млн кВт·год, а у вихідні— на 16% до 484,5 млн кВт·год.  В порівнянні з минулим роком середньодобове електроспоживання у робочі дні збільшилося на 3,5%, а у вихідні — на 9,3%.

Для проходження складного періоду з метою збалансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження було збільшено генерацію ГЕС та ГАЕС. Варто зазначити, що у період низьких температур на компанію лягло навантаження щодо виробітку електроенергії у пікові години та години навантаження системи. Завдяки висококваліфікованим фахівцям, плановим ремонтам, заходам з реконструкції та модернізації обладнання, які регулярно проводяться на філіях Товариства, компанія Укргідроенерго готова до стабільної та надійної роботи в умовах підвищеного навантаження через морози та інші природні явища.    

Укргідроенерго -  найбільша гідрогенеруюча компанія в Україні, основним завданням якого є забезпечення покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності мережі, а також мобільного аварійного резерву в Об'єднаній енергетичній системі України.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Укргідроенерго готове до забезпечення покриття пікових навантажень й регулювання частоти та потужності в ОЕС України на період похолодання

 Безпека понад усе: як Укргідроенерго дбає про надійну експлуатацію гідроспоруд 

Підсумки року Укргідроенерго: подолали перешкоди цього року та готові до викликів року прийдешнього

 

Поділитися: