Все буде Україна!

Представники міст-побратимів Вишгорода відвідали Київську ГЕС

Представники міст-побратимів Вишгорода відвідали Київську ГЕС

29-08-2018
Нещодавно на Київській ГЕС побували представники мерій німецьких міст Льоррах і Айхенау, що є містами побратимами Вишгорода, та італійського міста Будріо.

Екскурсія була проведена на прохання Вишгородської міської ради.

У ході екскурсії німецькі та італійські гості відвідали оглядові майданчики нижнього та верхнього б'єфу гідроелектростанції, відкритий розподільчий пристрій (ВРП), машинний зал, монтажний майданчик та пульт керування.

візитвізит вишгород

Фахівці ПрАТ «Укргідроенерго» детально розповіли гостям про роль та місце гідроенергетики у роботі об'єднаної енергосистеми України, а також ознайомили з особливістю проектних рішень, які були застосовані при будівництві Київської ГЕС. Німецьких та італійських колег також зацікавили принципи роботи Київської ГАЕС.

Як відомо, загальносвітовий процес стрімкого спорудження відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) з початку XXI століття знову активізував у європейських країнах розвиток гідроенергетики і, зокрема, будівництво гідроакумулюючих станцій (ГАЕС). У відповідності з прогнозом розвитку об´єднаної європейської енергосистеми ENTSO-E, прийнятому у 2014 році, до 2030 року планується збільшити загальну встановлену потужність ГАЕС у країнах-членах ENTSO-E  вдвічі – з 49 до 98 ГВт. Подальше спорудження ГАЕС, разом з ВЕС та СЕС, очікується у багатьох країнах ЄС.     

Нагадуємо, що відвідати будь-яку зі станцій у містах, де розташовані філії компанії «Укргідроенерго», можна попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Контакти станцій можна переглянути на нашому сайті у розділі  Контакти.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: