Все буде Україна!

Керівництво Укргідроенерго проінспектувало роботу Середньодніпровської ГЕС

Керівництво Укргідроенерго проінспектувало роботу Середньодніпровської ГЕС

29-08-2018
В рамках робочої поїздки філіями товариства, керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» відвідало Середньодніпровську ГЕС.

Під час візиту делегація ознайомилася з роботою станції та взяла участь у нараді щодо актуальних проблем і перспектив підприємства.

Відкриваючи засідання, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота привітав трудову династію енергетиків  – Владислава та Олександра Кучерявих з призначенням на нові посади. Відтак Владислав Кучерявий став заступником генерального директора філії (раніше – головний інженер), а його син Олександр – головним інженером підприємства.

Середньодніпровська

Владислав Кучерявий – гідроенергетик з 63-літнім досвідом. Народився 1936 року. З 1951 по 1955 рр. навчався у Запорізькому гідротехнікумі. Брав участь у відновленні ДніпроГЕСу після війни. Згодом був направлений на будівництво Онської ГЕС у Росії. У 1963 році розпочав кар’єру на Середньодніпровській ГЕС на посаді майстра. Входив до складу комісії Мінпаливенерго СРСР, яка перевіряла стан гідроспоруд в Узбекистані.

зустріч

За плечима Владислава Кучерявого – будівництво гідроелектростанцій у В’єтнамі (1971-1972 рр.) та Афганістані (1974-1976 рр.).

«Увесь досвід, накопичений під час закордонних поїздок, я застосував тут. Ми тривалий час займались модернізацією застарілого обладнання. В результаті реконструкції шести гідроагрегатів, ми домоглися збільшення їхньої потужності з 44 до 50 МВт. Нам залишилося реконструювати ще два гідроагрегати. Сподіваюся, що мій досвід та навички дозволять достойно впоратися з цим завданням», -  зауважив Владислав Кучерявий.

Віднині головний інженер Середньодніпровської ГЕС Олександр Кучерявий – випускник Дніпропетровського державного університету. У 1993 році він здобув фах інженера-електромеханіка і того ж таки року влаштувався на Середньодніпровську ГЕС.

«Я на посаді головного інженера лише два місяці. Намагатимусь застосувати усі свої знання та 25-річний досвід в гідроенергетиці для того, щоб впроваджувати в життя ті плани, які ставить перед нами компанія, а також забезпечувати безаварійну та безпечну роботу станції. В нас дуже фаховий колектив, тож сподіваюся, що спільними зусиллями ми реалізуємо все заплановане», - запевнив Олександр Кучерявий.

Середньодніпровська

Серед основних питань, які розглядались сьогодні на виїзній нараді на Середньодніпровській ГЕС під керівництвом генерального директора – виконання інвестиційної програми філії у поточному році та формування плану на наступний рік, виконання колективного договору та виконання програми з медичного страхування.

Особлива увага – питанням виплати заробітної плати.  У липні поточного року посадові оклади працівників філії зросли на понад 9 відсотків. А вже у жовні на підприємстві будуть запроваджені диференційовані тарифні сітки.

Середньодніпровська

«Ми маємо систематично   підвищувати зарплати працівникам. Переконаний, що середній заробіток у сфері енергетики має бути на рівні 15 тисяч гривень. Цьогоріч ми забезпечимо підвищення зарплат працівникам філій та надалі приділятимемо увагу цьому питанню», - зазначив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: