Все буде Україна!

Представники ПрАТ «Укргідроенерго» увійшли до складу басейнової ради Дністра

Представники ПрАТ «Укргідроенерго» увійшли до складу басейнової ради Дністра

15-11-2018
15 листопада в Івано-Франківську відбулися установчі збори щодо формування басейнової ради Дністра, участь у яких взяли 76 представників найбільших водокористувачів річки, органів  місцевого самоврядування, освітніх закладів та громадських організацій.

На зборах сформовано склад басейнової ради, обрано її голову та секретаріат. Також схвалено проект Положення про басейнову раду річки Дністер та регламент її роботи.

Створення басейнової ради сприятиме забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами у межах території річкового басейну, співпраці центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій у використанні й охороні вод, а також відтворенні водних ресурсів.

Як зазначив заступник міністра екології Микола Кузьо, важливою є залученість всіх зацікавлених сторін до процесу управління водними ресурсами.

«Басейнова рада - це та платформа, де співпраця, відкрита і чесна дискусія допоможе побачити і вирішити проблеми Дністра»,- заявив посадовець.

Разом з тим, заступник голови Держводагенства України Павло Гвозденко наголосив, що створення басейнової ради має стати основною платформою для узгодження рішень з управління водними ресурсами.

«Це велика честь бути членами басейнової ради і приймати рішення, які будуть визначати майбутнє Дністра», - наголосив чиновник.

До складу басейнової ради Дністра увійшли троє представників ПрАТ «Укргідроенерго»: провідний фахівець відділу взаємодії з органами влади та громадами апарату управління компанії Оксана Гуляєва, директор філії «Дністровська ГЕС» В’ячеслав Клим та директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота.

Як зазначив Василь Субота, басейнова рада дає реальну можливість узгоджувати інтереси та координувати зусилля всіх зацікавлених сторін для управління водними ресурсами на території річкового басейну.

«Ми вітаємо створення такого органу як басейнова рада. Результатом її роботи має стати покращення екологічного стану всього Дністра. Ми маємо працювати на спільний результат – досягнення гарного стану води у річці», – заявив гідроенергетик.

«Стратегічною екологічною метою роботи басейнової ради є досягнення та підтримка гарного екологічного стану води. Тому досягнути її можливо лише за рахунок співпраці з представниками областей з обох берегів Дністра. Наскільки це буде продуктивно – залежатиме від кожного члена басейнової ради», - зауважила представниця ПрАТ «Укргідроенерго» Оксана Гуляєва.

На зустрічі були також присутні представники Дністровського басейнового комітету з республіки Молдова, які поділилися своїм досвідом щодо процесу створення басейнової ради у країні. Національний спеціаліст проектів ОБСЄ з Молдови Анна Жовтенко представила результати, отримані на даному етапі в рамках проекту Глобального Екологічного Фонду «Сприяння транскордонній співпраці та комплексному управлінню водними ресурсами в басейні річки Дністер».

 

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Фото: Дністровське басейнове управління водних ресурсів

 

Фотогалерея

Поділитися: