Все буде Україна!

Представники «Укгідроенерго» взяли участь у роботі круглого столу «ВДЕ в Україні. Як гармонізувати енергетичний баланс»

Представники «Укгідроенерго» взяли участь у роботі круглого столу «ВДЕ в Україні. Як гармонізувати енергетичний баланс»

21-03-2017
Представники «Укгідроенерго» взяли участь у роботі круглого столу «ВДЕ в Україні. Як гармонізувати енергетичний баланс»

17 березня 2017 року у Верховній раді України відбувся круглий стіл на тему «Відновлювані джерела енергії в Україні. Як гармонізувати енергетичний баланс».

Захід проходив за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та за сприяння Уряду Великобританії.

Метою дискусії було визначено обговорення нинішнього стану розвитку відновлюваної енергетики в Україні та подальші кроки, необхідні для досягнення стратегічних цілей з розвитку ВДЕ.

У роботі круглого столу взяли участь депутати профільних комітетів Верховної Ради України, представники Міненерговугілля, Мінприроди, Держенергоефективності, НКРЕКП, Представництва ЄС в Україні, ЄБРР, енергетичних компаній, в тому числі і представники ПАТ «Укргідроенерго».

Під час заходу учасники обговорили питання: розвитку «зеленої» енергетики та забезпечення фінансової успішності «зелених» проектів в України, основних етапів реалізації Національного плану дій з розвитку відновлюваних джерел енергії, збалансування інтересів споживачів та активного розвитку ВДЕ.

У своєму виступі генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота зауважив про невід’ємну роль  гідроенергетики у питанні альтернативних джерел енергії. В процесі засідання круглого столу Ігор Сирота підкреслив, що на сьогодні існує проблема незбалансованості та регулювання потужностей в енергетиці, адже із енергосистеми країни «вибиті» Крим, Донецька та Луганська області. Крім того Сирота акцентував, що сьогодні світові тенденції  у сфері розвитку альтернативної енергетики вказують на зростання обсягів енергії, що виробляється з відновлювальних джерел. Генеральний директор «Укргідроенерго» відзначив, що розвиток сонячної та вітрової генерації потребує випереджаючого будівництва регулюючих потужностей та накопичувачів. Саме тому на сьогодні гостро постала необхідність у нових манервуючих потужностях, таких як Дністровська ГАЕС та  Канівська ГАЕС. В наш час гідроенергетика є одночасно й відновлювальним учасником енергосистеми, і, як накопичувач, є єдиною великою широко розвиненою та надійною технологією.  Відтак Україна має визначити  серед своїх стратегічних пріоритетів збільшення використання енергії ВДЕ, зокрема у сфері гідроенергетики. 

Учасники круглого столу дійшли висновку, щодо необхідності максимального об'єднання зусиль усіх гілок влади, експертів, профільних організації для гармонізації енергетичного балансу України.

 

Поділитися: