Все буде Україна!

Роз'яснення ПАТ "Укргідроенерго" стососвно публікації на сайті "Наші гроші"

Роз'яснення ПАТ "Укргідроенерго" стососвно публікації на сайті "Наші гроші"

07-02-2017
Роз'яснення ПАТ "Укргідроенерго" стососвно публікації на сайті "Наші гроші"

Стосовно матеріалу щодо проекту фінансового плану ПАТ “Укргідроенерго”, оприлюдненого на веб-сайті «Наші гроші», прес-служба Товариства пояснює наступне.

Добробут і соціальний захист працівників – безумовний пріоритет ПАТ “Укргідроенерего”. Починаючи з 2010 року середньомісячна заробітна плата штатного працівника Товариства збільшилась більше, ніж удвічі і сьогодні складає 9094 грн.

Згідно з планами Товариства, у 2017 році середньомісячна заробітна плата складе: адміністративно-управлінський персонал – 13110 грн., робітники – 9156 грн., що на 10% більше аналогічних показників 2016 року.

Зазначимо, що ПАТ «Укргідроенерго» - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать Державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Встановлення посадового окладу керівника відноситься до компетенції зазначеного Міністерства, а не Товариства. Розмір посадового окладу генерального директора Товариства, відображений у проекті фінансового плану, розрахований згідно з методикою, встановленою Кабінетом Міністрів України у постанові № 1034 від 11 листопада 2015 р.

У зазначеній статті «Наші гроші» також згадувалось, що фінансовий план «Укргідроенерго» на 2017 рік передбачає зменшення чистого доходу. Насправді планове зменшення чистого доходу в 2017 році матиме місце, але складе 171 млн грн, а не 1,99 млрд. грн., як зазначено в матеріалі. Це обумовлено зменшенням затвердженого НКРЕКП тарифу на відпуск електричної енергії на 2017 рік з 73,69 коп./кВтг (у 2016 році) до 66,57 коп./кВтг або на 10,7% (у 2017 році).       

Що стосується показників з проекту фінансового плану Товариства, про який написали журналісти “Наші гроші”, то вони відрізняються від планових. Розбіжність обумовлена відмінностями у методиці розрахунків.

ПАТ «Укргідроенерго» звернулось в редакцію Інтернет-сайту «Наші гроші» з проханням доповнити матеріал за посиланням зазначеними поясненнями. Керівництво Товариства готове також відповісти на будь-які додаткові запитання телефоном, при особистій зустрічі чи електронною поштою.

Дякуємо за інтерес до ПАТ “Укргідроенерго”.

Поділитися: