Все буде Україна!

Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС

Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС

07-02-2017
Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС

Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС відбулось 3 лютого під головуванням генерального директора ПАТ «Укргідроенерго» Ігоря Сироти за участю генерального директора Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“ Валентини Зіміної, директора філії Консорціуму у м. Новодністровськ Олега Філіповича та директора філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василя Суботи.

Керівник ПАТ «Укргідроенерго» розпочав зустріч із визначення основного завдання для усіх учасників процесу становлення станції – розпочати будівництво 4-го гідроагрегату і наголосив: «Наразі, на стадії завершення – позитивний висновок ДП «Укрдержбудекспертиза», а відтак – і затвердження Кабінетом Міністрів України у березні цього року проекту «Дністровська ГАЕС». Будівництво другої черги у складі гідроагрегату № 4», з тим, щоб уже з 1 квітня розпочати спорудження». У зв’язку із цим Ігор Сирота підкреслив, що уже зараз необхідно скласти детальний графік будівельно-монтажних робіт для уточнення повного обсягу їх фінансування, адже головна мета – введення в експлуатацію ГД № 4 Дністровської ГАЕС наприкінці 2019 року за умови виключно якісної та добросовісної роботи. Крім того, керівник компанії зауважив, що в подальшому процесі будівництва у пріоритеті мають бути потужні і відповідальні субпідрядні організації. Тим більше, що «в Уряді є повне розуміння того, що державі вкрай потрібен цей агрегат, адже спостерігається незбалансованість нічних надлишків в атомній енергетиці, а цього можна уникнути, доповнивши роботу української енергосистеми ГД № 4 Дністровської ГАЕС». Також особливу увагу генеральний директор приділив і довершеності формування інвестпрограми. Дане питання очільник «Укргідроенерго» взяв під особистий контроль.

Окремі зауваження Ігоря Сироти стосувалися питання швидкопадаючих затворів, а у контексті чималого обсягу у недалекому майбутньому робіт на нижній водоймі акцентував: «З цього приводу не повинно бути жодних претензій та зауважень від місцевих жителів прилеглих сіл, зокрема Василівки – увесь великовантажний транспорт має рухатися виключно об’їзною дорогою».

Генеральний директор Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“ Валентина Зіміна наголосила на тому, що з усіма субпідрядними організаціями, задіяними на Дністровській ГАЕС, розрахунки за минулий 2016 рік проведено у повному обсязі.

Завершення цього засідання було помітно урочистим: генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота вручив Почесні грамоти Верховної Ради України та відповідні медалі за забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі національної економіки, цілісності енергетичної системи України, професіоналізм, сумлінну і наполегливу працю – заступнику директора з капітального будівництва філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Роману Михайловському, головному інженеру філії «Дністровська ГЕС» Володимиру Москалюку; і такі ж відзнаки Кабінету Міністрів України – начальнику ОДС філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василю Нагорняку, майстру механічного цеху Василю Григоришену та начальнику відділу по роботі з персоналом та правового забезпечення філії «Дністровська ГЕС» Владиславу Шайгородському.

 

Поділитися: