Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго взяли участь у круглому столі «Можливі наслідки будівництва каскаду Верхньодністровських ГЕС для Нижнього Дністра»

Представники Укргідроенерго взяли участь у круглому столі «Можливі наслідки будівництва каскаду Верхньодністровських ГЕС для Нижнього Дністра»

21-02-2018
20 лютого 2018 року представники ПрАТ «Укргідроенерго» взяли участь у круглому столі «Можливі наслідки будівництва каскаду Верхньодністровських гідроелектростанцій для Нижнього Дністра», що відбувся в Інституті проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України в місті Одесі.

З доповідями виступили заступник директора Нижньодністровського національного природного парку з науково-дослідної роботи Володимир Губанов, завідувач кафедри гідроекології та водних досліджень природоохоронного факультету Одеського державного екологічного університету Наталя Лобода, доцент Одеського державного екологічного університету Олег Гриб, голова ГО «Еколого-культурний центр ім.В.М.Гонтаренка» Юлія Тернова, голова громадської організації «Чорноморський жіночий клуб» Світлана Слесаренок, старший науковий співробітник Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАНУ Олег Рубель, а також представники державної влади, місцевих органів самоврядування.

Представники Укргідроенерго взяли участь у круглому столі «Можливі наслідки будівництва каскаду Верхньодністровських ГЕС для Нижнього Дністра»

Під час доповідей та жвавої дискусії з різних точок зору учасники обговорювали проблеми водопостачання Одеського регіону та необхідні оптимальні витрати води р. Дністер для забезпечення нормального функціонування екосистеми пониззя Дністра в межах НПП «Нижньодністровський». Була також відмічена важливість затвердження оновлених Правил експлуатації каскаду Дністровських ГЕС і ГАЕС для врегулювання існуючих спірних питань стосовно мінімальних витрат. Представники громадських та природоохоронних організацій висловили намір взяти участь у наданні та обговоренні пропозицій зацікавлених сторін. Також учасники домовились продовжити діалог щодо врегулювання питань впливу гідроенергетики на екологічний стан річки згідно з вимогами Водної рамкової директиви в рамках проекту Глобального екологічного фонду «Сприяння транскордонному співробітництву та комплексному управлінню водними ресурсами у басейні річки Дністер».

Представники ПрАТ «Укргідроенерго» наприкінці зустрічі висловили окрему подяку організатору заходу Лілії Гричулевич та підкреслили конструктивність і аргументованість започаткованого діалогу.

«Ми готові до подальшої співпраці з питань збереження річкових екосистем шляхом обміну інформацією та проведення круглих столів із розширеним складом експертів різних галузей: гідрологів, гідроекологів, іхтіологів, економістів, представників громадськості та органів державної влади», - відзначив заступник директора департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проектів ПрАТ «Укргідроенерго» Сергій Кучер.

Поділитися: