Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні басейнової ради Дністра

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні басейнової ради Дністра

27-05-2019
В Івано-Франківську відбулося перше засідання басейнової ради Дністра, участь в якому взяли представники Укргідроенерго.

Під час засідання розглядалися важливі питання:

• розробка плану управління річковим басейном. Основні кроки, які були зроблені упродовж 2014-2018 рр. та плани на 2019 р.

• головні водно-екологічні проблеми басейну Дністра та реферативне представлення Плану управління транскордонного басейну Дністра, що розроблений в рамках проекту ГЕФ/ПРООН/ОБСЕ/ЄЕК.

• результати дослідження поточного стану хвостосховищ в басейні річки Дністер.

• представлення пропозицій до роботи басейнової ради на 2019 рік.

• формування робочих комісій в складі басейнової ради Дністра.

Окремо приділили увагу паводковій ситуації в басейні Дністра. Доповідачі зазначили, що з 29 квітня по теперішній час пройшли 4 паводки. Найбільший паводок почався 21 травня і триває дотепер. Загалом, за результатами визначення ділянок з потенційним ризиком підтоплення, в басейні Дністра знаходяться 824 населених пункти.

Також на засіданні заслухали доповіді представників комунальних підприємств семи областей, дискутували про перспективні заходи для зменшення антропогенного навантаження на водні об’єкти.

На басейновій раді затвердили дату святкування Міжнародного Дня Дністра 27 травня в Україні. В Івано-Франківську святкування, організацією якого займалося Басейнове управління водних ресурсів, відбулося в суботу 25 травня. Під час відзначення відбулися змагання на байдарках, нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу фотографій та віршів «Дністер – ріка життя та краси», акція зариблення міського озера та інші розважальні заходи.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: